1.4.14

Ξεκίνησε η επιχείρηση υποδοχής των μεταναστών στα Χανιά...



ΦΩΤΟ...

Έξω από το λιμάνι της Παλαιόχωρας έχει αγκυροβολήσει από τα ξημερώματα το «OLYMPICFAITH» με τους 331 μετανάστες οι οποίοι ...
το απόγευμα της Δευτέρας μετεβιβάστηκαν στο δεξαμενόπλοιο από το αλιευτικό σκάφος το οποίο είχε εκπέμψει SOS από τα ανοιχτά της Κρήτης.










Το πλοίο λόγω του μεγάλου μεγέθους του δεν μπορεί να προσεγγίσει στο λιμάνι για την αποβίβαση των ταλαιπωρημένων μεταναστών και για αυτό σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση μετεπιβίβασής τους από το δεξαμενόπλοιο σε πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και σε τρία αλιευτικά σκάφη τα οποία έχουν κληθεί για να συνδράμουν.

Την επιχείρηση ευνοούν ή τουλάχιστον δεν εμποδίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες ενώ υπολογίζεται ότι η όλη μετεπιβίβαση θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο ώρες.





Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκεται από τα ξημερώματα ο Υπολιμενάρχης Χανίων κ. Ορφανός καθώς και ο Λιμενοσταθμάρχης Παλαιόχωρας κ. Μαραθάκης οι οποίοι επιβλέπουν την επιχείρηση στο στάδιο αυτό ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, γιατροί από το Κέντρο Υγείας Καντάνου, μέλη του Ερυθρού Σταυρού καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών σε όσους μετανάστες χρειαστεί.




Επίσης προσωπικό του Λιμενικού Σώματος από όλη την Κρήτη έχουν φτάσει στην Παλαιόχωρα όπου θα συνδράμουν στην μεγάλη επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποφασίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας μετά από διαβούλευση των εμπλεκόμενων αρχών οι μετανάστες θα μεταφερθούν με λεωφορεία από την Παλαιόχωρα στα Χανιά όπου θα γίνει ταυτοποίησή τους και έπειτα θα οδηγηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Αγυιά για προσωρινή φιλοξενία.






Το απόγευμα της Δευτέρας υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των λιμενικών αρχών, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Δημάρχων του Ν. Χανίων, της αστυνομίας καθώς και υγειονομικών μονάδων προκειμένου να συντονιστεί η επιχείρηση υποδοχής των μεταναστών. Επίσης έχει ενημερωθεί για να είναι σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Χανίων και οι γιατροί του κόσμου.

Η όλη επιχείρηση και υποδοχή από τη στιγμή που οι 331 μετανάστες μεταφερθούν στα Χανιά θα είναι υπό την ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ...
flashnews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: