1.3.14

Σκέψεις για μποϊκοτάζ της G8 στο Σότσι, από τον Ομπάμα...

...εάν η Ρωσία επέμβει στην Ουκρανία...

Νέα ένταση στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας προκαλούν οι αναφορές για την παρουσία ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία που ανήκει εδαφικά στην Ουκρανία. Όπως δήλωσε ...
την Παρασκευή ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα εξετάσει το θέμα της συμμετοχής του στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G8 στο Σότσι της Ρωσίας το προσεχές καλοκαίρι, εάν η Μόσχα επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία.
Ο ίδιος αμερικανός επίσημος, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους τους, σχετικά με τις πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν από τη Ρωσία για το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης στην Ουκρανία. Ο ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει και οικονομικά μέτρα όπως το πάγωμα των εμπορικών διαπραγματεύσεων για τους δασμούς θέμα που εκκρεμεί καθώς επίσης να υπάρξει αλλαγή στην στάση εμπιστοσύνης προς το ρωσικό νόμισμα.
Ο αμερικανός αξιωματούχους μιλώντας στο Ρόιτερς είπε ότι η Ουάσιγκτον έχει ενδείξεις για κινήσεις στρατευμάτων από και προς την περιοχή της Κριμαίας στην Ουκρανία, την Παρασκευή, αλλά τόσο ο αριθμός των στρατευμάτων όσο και οι προθέσεις αυτών των στρατιωτικών κινήσεων, παραμένουν ασαφείς. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε προηγουμένως προειδοποιήσει τη Ρωσία ενάντια στην στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα έχει «κόστος ».
Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ακυρώσει τη συμμετοχή του σε μια διμερή σύνοδο κορυφής με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι, αφότου η Ρωσία είχε χορηγήσει προσωρινό άσυλο στον πρώην πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεν που ήταν ο επικεφαλής των αποκαλύψεων σχετικά με την έκταση της παρακολούθησης της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών NSA. Αντιθέτως ο Μπαράκ Ομπάμα είχε παρακολουθήσει τη σύνοδο των G20 στην Αγία Πετρούπολη...
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: