1.3.14

Πρόσθετα μέτρα ενός δισ. ζητάει από την Αθήνα ο Ρεν...



Η Κομισιόν ζητά κλείσιμο κρατικών οργανισμών και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Βλέπει» κενό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014 και...
ζητά νέα μέτρα τα οποία θα συμφωνηθούν τώρα και θα εφαρμοστούν μετά τις

ευρωεκλογές του Μαΐου.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Realnews, ο Όλι Ρεν ζητεί αναθεώρηση του τρέχοντος προϋπολογισμού καθώς θεωρεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι βιώσιμο και στέλνει μήνυμα στο Γιάννη Στουρνάρα για πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για το τρέχον έτος υπολογίζει τα μέτρα σε ένα δισ. ευρώ και για το 2015 στα 2,8 δισ. ευρώ, ποσά που σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαιώνουν τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

Ο Όλι Ρεν, αναφέρει στις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις ότι «οι τρέχουσες προβολές (δημοσιονομικά στοιχεία) λαμβάνουν ως δεδομένο ότι οι στόχοι του προγράμματος (πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% το 2014 και 3% το 2015) εκπληρώνονται μέσω μέτρων που συζητούνται κατά τη διάρκεια του παρόντος ελέγχου». Από το περιβάλλον του Ρεν επισημαίνουν ότι αυτό μεταφράζεται ως ένα σαφέστατο μήνυμα προς την Ελλάδα ότι «το πρόγραμμα θα εκτροχιαστεί αν η κυβέρνηση αγνοήσει την τρόικα». Η Κομισιόν διαμηνύει στην ελληνική κυβέρνηση ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να έχει άλλη λύση από έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Μάλιστα κύκλοι από το περιβάλλον του επιτρόπου Οικονομικών επισημαίνουν ότι «αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα αυτά ο έλεγχος της τρόικας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, ούτε και η επόμενη δόση προς την Ελλάδα να εκταμιευτεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: