2.3.14

Οι δεσμοί αίματος της Χρυσής Αυγής με τους ουκρανούς νεοναζί...




Οι ομοιότητες των ουκρανών φασιστών με εκείνους της Χρυσής Αυγής είναι πολλές. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία ήταν το όνειρο των χρυσαυγιτών, σύμφωνα με...
δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής. Στα σχόλιά τους στις εθνικιστικές ιστοσελίδες είναι έκδηλη η... ζήλια τους για το ρόλο που παίζουν οι ακροδεξιοί εκεί, ενώ αρκετοί δηλώνουν έτοιμοι να ταξιδέψουν στο ουκρανικό μέτωπο.

Λίγες μέρες μετά τις δολοφονίες Καπελώνη-Φουντούλη, Ουκρανοί ομοϊδεάτες τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ουκρανοί βουλευτές του κόμματος «Σβόμποντα» ταξίδεψαν στην Κύπρο στις 27/6/2013, όπου επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΕΛΑΜ, του αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Εκεί συμφωνήθηκε ο παράλληλος κοινός τρόπος δράσης, ενώ την «επίσκεψη» χαιρέτισε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Το «Σβόμποντα» είναι το πιο γνωστό εθνικιστικό κόμμα της Ουκρανίας,που πρωταγωνίστησε στις μάχες του Κιέβου. Μέχρι το 2004 ήταν ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, στα πρότυπα του κόμματος του Χίτλερ. Όμως το 2012 απαρνήθηκε το παρελθόν του λαμβάνοντας 8,5% στις εκλογές. Καταλαμβάνοντας 37 έδρες μετέφερε την πολιτική ατζέντα της Ουκρανίας προς τα ακροδεξιά.

Ο «Δεξιός Τομέας» της Ουκρανίας ενσωμάτωσε λούμπεν στοιχεία, απογοητευμένους πολίτες, χούλιγκαν με εθνικιστικές και ξενοφοβικές απόψεις, όπως έκανε η «Γαλάζια Στρατιά» του Η. Παναγιώταρου. Δεν είναι η μόνη ομοιότητα μεταξύ των δύο κομμάτων.

Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων οι ουκρανικές «ομάδες εφόδου» αλώνιζαν φορώντας κράνη και κουκούλες, κρατώντας ρόπαλα και ασπίδες. Στόχος των ταγμάτων ήταν οι αλλοδαποί και όσοι τάσσονταν υπέρ της Ρωσίας ή της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή στην επαρχία τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης, η οποία διαθέτει εμφανή στρατιωτική δομή, εκπαιδεύονταν σε άδεια στρατόπεδα.Οι χρηματοδότες της οργάνωσης παραμένουν άγνωστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: