1.3.14

Κουβέλης: Αποπροσανατολιστική η συζήτηση για την Προεδρία...Ως ευκαιρία για αλλαγή πολιτικής θεωρεί την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση «δεν θα συγκεντρωθεί ο απαραίτητος για...
την εκλογή αριθμός των 180 ψήφων», όπως εκτιμά σε συνέντευξή που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Σε ερώτηση για το εάν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκαθάρισε,

«Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, δίνω τη μάχη από τις γραμμές του κόμματός μου και διεκδικώ την εφαρμογή πολιτικών που πιστεύω. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σχετική με την Προεδρία μπορεί να λειτουργεί ακόμα και αποπροσανατολιστικά».

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης επισημαίνει πως ο πήχης για τις ευρωεκλογές είναι η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού και σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΗΜΑΡ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε το εκλογικό ποσοστό να είναι το καλύτερο δυνατόν. Ξεκαθαρίζει, δε, ότι «δεν πρόκειται να στηρίξουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές».

Σε ό, τι αφορά τις κυβερνητικές συνεργασίες δηλώνει πως «εάν το απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας, η λύση είναι μια κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης», αλλά στο ερώτημα με ποιούς θα συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει, «με τις δυνάμεις που μπορούμε να συμπέσουμε προγραμματικά. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί πολιτικό γάμο για τη νομή της εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: