4.3.14

"Όσκαρ" υποκρισίας από τον Πιστόριους στο δικαστήριο...


Συνεχίζεται η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ με τον ίδιο να καταρρέει στο άκουσμα πως...

ο πυροβολισμός στο κεφάλι της έφερε βαριές εγκεφαλικές κακώσεις, κάτι που την εμπόδιζε να φωνάξει.


Αυτό το επιχείρημα το χρησιμοποίησε ο δικηγόρος του Πιστόριους για να αντικρούσει τα όσα κατέθεσε την Δευτέρα (03/03) γειτόνισσα του ζευγαριού, η οποία υποστήριξε πως άκουσε τις κραυγές μιας γυναίκας μετά από πυροβολισμούς το βράδυ που πέθανε το μοντέλο Ρίβα.


Ο συνήγορος υπεράσπισης Μπάρι Ρουξ προσπάθησε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της γειτόνισσας αλλάζοντας την ιστορία της εν μέρει, διότι δεν είχε δηλώσει στην αστυνομία πέρυσι πως άκουσε κραυγές κατά τη διάρκεια πυροβολισμών. Επίσης ισχυρίζεται πως οι φωνές που άκουσε ήταν από τον ίδιο τον Πιστόριους ενώ αντέκρουσε και τον αριθμό των πυροβολισμών που άκουσε η μάρτυρας και αυτό γιατί όπως ισχυρίστηκε μπορεί να μπέρδεψε τον ήχο που έκανε ο Πιστόριους με το ρόπαλο στην προσπάθεια του να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας.

Ο Παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, κατέρρευσε τότε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι του, την ώρα που ο Ρουξ δήλωσε πως η Στέενκαμπ είχε χάσει τη «γνωστική λειτουργία». Ένας συγγενής τότε του έδωσε ένα μαντήλι για να σκουπίσει τα δάκρυά του.

Ο δικηγόρος δίωξης, Τζέρι Νελ παρενέβη τότε δηλώνοντας πως η τελευταία από τις τέσσερις βολές ήταν αυτή που χτύπησε την Στέενκαμπ στο κεφάλι, ενώ τα δύο πρώτα χτυπήματα έγιναν στη δεξιά πλευρά της, τον τείχο και τον ώμο της.

Τα σχόλια του Ρουξ έγιναν κατά την αντεξέταση ενός από τους βασικούς μάρτυρες της πολιτείας, της Μισέλ Μπέργκερ, καθηγήτρια πανεπιστημίου που ζει κοντά στο σπίτι του αθλητή στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, η οποία δήλωσε πως τα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στην κάθε βολή ήταν πολύ μικρά για να γίνουν από ρόπαλο, «Όπως δήλωσα και χθες, άκουσα τη φωνή της αμέσως μετά τον τελευταίο πυροβολισμό». Επίσης δήλωσε πως η περιοχή στην οποία ζει είναι ήσυχη και κοντά σε ένα φυσικό καταφύγιο, ενώ τα παράθυρα του σπιτιού της ήταν ανοιχτά λόγω έλλειψης κλιματισμού.

Η δίκη διεκόπη όταν ο εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής, Τζέρι Νιλ διαμαρτυρήθηκε ότι ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης προέβαλαν το πρόσωπο της γειτόνισσας του Πιστόριους και δεν σεβάστηκε την αρχή προστασίας των μαρτύρων. Ετσι το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της δίκης, ενώ αν βρεθεί ένοχος ο Οσκαρ Πιστόριους απειλείται ακόμα και με ποινή φυλάκισης 25 ετών...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: