2.3.14

Όπως με τη Γιουνάιτεντ...

Διαφορετικές είναι οι απαιτήσεις που υπάρχουν σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και εκείνες που υπήρχαν στο σπουδαίο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Η βαθμολογική διαφορά με τον «αιώνιο» αντίπαλο είναι τεράστια (στο...
+27), όμως οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη για το γόητρο .

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα και να συνεχίσουν να σκοράρουν, με στόχο να σπάσουν το ρεκόρ της καλύτερης επίθεσης όλων των εποχών.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται «αγκαλιά» με το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και, μάλιστα, αν σήμερα κερδίσουν τους «πράσινους» και ο ΠΑΟΚ νωρίτερα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, τότε κατακτούν και μαθηματικά τον τίτλο.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά στην ενδεκάδα που αγωνίστηκε με τους Άγγλους, αλλά περιμένει από τους παίκτες του να μπουν το ίδιο δυνατά, με την ίδια όρεξη και να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη σε ακόμη ένα ντέρμπι.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα θα παίξουν οι Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς και Παπαδόπουλος, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Μαρκάνο.

Ο Σάμαρης είναι πιθανό να παίξει ως αμυντικό χαφ, παίρνοντας τη θέση ενός εκ των Εντινγκά ή Μανιάτη (αν και δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χαλάσει το συγκεκριμένο δίδυμο που τα πήγε εξαιρετικά την Τρίτη).

Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Κάμπελ και ο Φουστέρ ενδέχεται να παίξει αντί του Πέρες. Ο Ντομίνγκες θα είναι πίσω από τον Ολαϊτάν.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Μπονγκ, Μασάντο, Μαρκάνο και Βαλντές. Εκτός έμειναν, όπως και προ ημερών, οι τραυματίες Σαβιόλα, Σιόβας, οι Ιμπαγάσα, Παπάζογλου, Σκέποβιτς (που είναι εκτός λίστας από το Champions League) και ο ανέτοιμος Τόρες.

Προϊστορία

Ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος από το 2006-07 (0-1) και έχει συνολικά 23 νίκες, 20 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

14/04/13 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (87' Μήτρογλου - 73' Φιγκερόα)
19/11/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (48' Τζιμπούρ - 17' Ζέκα)
19/02/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (20' Μιραλάς , 91' Τζιμπούρ - 58' Λέτο)
29/11/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 (45΄+, 55΄ Μήτρογλου)
01/03/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: