2.3.14

«Απόλυτη κάλυψη και προστασία για τους ομογενείς της Ουκρανίας»....

 

Εξασφάλιση της προστασίας των ομογενών και προσπάθεια για πολιτική ομαλοποίηση στην Ουκρανία, ήταν οι δύο άξονες της ομιλίας του Υπουργού Εξωτερικών, προς τους ομογενείς. 
 Για...
«απόλυτη κάλυψη και προστασία» από την ελληνική πολιτεία διαβεβαίωσε τους ομογενείς της Ουκρανίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Μαριούπολη, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εκεί ελληνικών κοινοτήτων.
«Η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο αυτή» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, «θέλει να συμβάλλει όσο μπορεί, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, να υπάρξει τάξη, ασφάλεια, μια μεταβατική κυβέρνηση, δημοκρατική, συναινετική - στην οποία να μετέχουν όλες οι δυνάμεις της Ουκρανίας, πολιτικές, κοινωνικές, περιφερειακές - που να οδηγήσει τη χώρα στην αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης, σε εκλογές προεδρικές, στη λειτουργία ενός ομαλού συστήματος».
Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι οι επόμενες κινήσεις του είναι προς αυτή την κατεύθυνση τόσο στο Κίεβο, το οποίο θα επισκεφθεί την Κυριακή, αμέσως μετά τη Μαριούπολη, όπου θα έχει συναντήσεις με τη νέα ηγεσία της χώρας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής, όσο και στις Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μεταφέροντας το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού, της Βουλής των Ελλήνων και όλων των πολιτικών δυνάμεων, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Θέλω να νιώθετε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και η Κυβέρνηση, συνολικά, είναι στο πλευρό σας. Το Γενικό Προξενείο και η Πρεσβεία μας στο Κίεβο είναι το σπίτι σας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: