1.3.14

Ματαίωσε το ταξίδι στην Κριμαία ο απεσταλμένος του ΟΗΕ ...

Ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι ματαίωσε την αποστολή του στην Κριμαία εξαιτίας ...
της έντασης που έχει προκύψει και καθιστά οποιαδήποτε επίσκεψη σε αυτήν την περιοχή αδύνατη, όπως ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν.

Ο Ρόμπερτ Σέρι έκανε την παραπάνω ανακοίνωση λίγο πριν την έγκριση της αποστολής ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει από την Άνω Βουλή να εγκρίνει το σχέδιο αυτό, την ώρα που η κατάσταση στην Κριμαία κλιμακώνεται .

Μετά από μία έκτακτη σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χθες, ο Μπαν Γκι Μουν είχε δώσει εντολή στον Σέρι να επιστρέψει στην Κριμαία με αποστολή να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

«Είχα επαφές έκτοτε με τις αρχές της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μία επίσκεψη στην Κριμαία σήμερα δεν είναι δυνατή» υπογράμμισε ο Σέρι σε μία ανακοίνωση από το Κίεβο.

«Έτσι επιστρέφω στη Γενεύη όπου θα δώσω αναφορά αύριο (Κυριακή) στο γενικό γραμματέα της αποστολής μου και θα τον συμβουλευτώ για τα επόμενα βήματα» προσέθεσε ο ίδιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: