30.3.14

Κόντρες για την «μαρκίζα» …

Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει πρόθεση να κάνει ορισμένες αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΔΟΛ αλλά όπως συμβαίνει παραδοσιακά στο συγκρότημα οι αλλαγές αυτές θα...
περάσουν σαράντα κύματα μέχρι να υλοποιηθούν και όταν τελικά γίνουν δεν θα έχουν και πολύ σχέση με εκείνες που αρχικά είχαν αποφασιστεί, αφού θα πρέπει πρώτα όλοι οι εμπλεκόμενοι να συμφωνήσουν σε αυτές. Όπως για παράδειγμα με την απόφαση του Ψυχάρη να αναβαθμίσει τον Βασίλη Χιώτη δίνοντας του και ένα δεύτερο διευθυντικό πόστο που θα σχετίζεται με τα ιντερνετικά μέσα του ΔΟΛ. Οι αρμοδιότητες όμως του Χιώτη συγκρούονται ευθέως με εκείνες δύο κορυφαίων στελεχών του οργανισμού, αλλά και τριών- τεσσάρων μεσαίων στελεχών.

Όπως είναι ευνόητο, οι «ενδιαφερόμενοι» έχουν αντιδράσει έντονα, όπως μαθαίνουμε, για αυτό και η ανακοίνωση για τον Χιώτη έχει προς το παρόν «παγώσει» μέχρι να δει ο Ψυχάρης πώς θα συμβιβάσει τα πράγματα. Ανάλογη είναι η κατάσταση και για τις υπόλοιπες αλλαγές που θέλει να κάνει ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ. Βέβαια η όλη φασαρία είναι ουσιαστικά για τη… μαρκίζα. «Διαγκωνίζονται πιο πολύ για τον τίτλο που θα αναγράφεται στην bussiness card τους και την ταυτότητα των εντύπων ή των sites. Ουσία δεν υπάρχει. Το μαγαζί κινείται στον αυτόματο και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση δεν πρόκειται να κουνηθεί.

Ο Χιώτης απέδειξε στο ραδιόφωνο ότι έχει ικανότητες και ιδέες και μπορεί να θέλει να κάνει πράγματα στα sites. Πώς όμως; Τα sites ειδικά των δύο εφημερίδων λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Θα ζητήσει προσλήψεις; Πιο πιθανό είναι να του πει ο Ψυχάρης να μειώσει και άλλο το προσωπικό… Χρειάζεται εκτός από ανθρώπους και υλικοτεχνικός εξοπλισμός για να γίνουν αναβαθμίσεις και να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες που θα προσελκύσουν το κοινό του διαδικτύου. Θα ζητήσει budget για τέτοιες δουλειές ο Χιώτης; Μπορεί να το αιτηθεί. Αλλά μέχρι να πάρει απάντηση και πολύ περισσότερο αυτή να είναι θετική καλύτερα να οργανώσει καμιά συναυλία για να τα βρει τα λεφτά» αναφέρει χαρακτηριστικά διοικητικό στέλεχος του ΔΟΛ που μετείχε σε μια από τις τελευταίες συσκέψεις για τις επικείμενες αλλαγές και ήταν μάρτυρας των αντιδράσεων που υπήρξαν για την αναβάθμιση του Χιώτη.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για τις υπόλοιπες αλλαγές που προτίθεται να κάνει ο Ψυχάρης.

Πιο πολύ θα έχουν να κάνουν με αλλαγές προσώπων σε θέσεις παρά με ουσιαστικές μεταβολές στην εικόνα, τη λειτουργία και την πολιτική που ακολουθεί ο ΔΟΛ σε όλα τα επίπεδα.

enimerosi24.gr

zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: