2.3.14

Οι 300 κομπάρσοι της τελετής των Οσκαρ...


Αυτοί που γεμίζουν τα καθίσματα και πρέπει να μοιάζουν με καλεσμένο...
Σε κάθε τελετή ανάμεσα στα πρώτα ονόματα υπάρχουν και μερικοί που μοιάζουν και μάλλον είναι εντελώς άγνωστοι. Οι περισσότεροι τηλεθεατές πιστεύουν πως είναι ...
οι υποψήφιοι για τις τεχνικές κατηγορίες και μέλη των οικογενειών των σταρ και των παραγωγών. Η αλήθεια είναι πως κάποιοι είναι ακριβώς αυτό. Υπάρχουν όμως και περίπου 300 οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τα κινηματογραφικά βραβεία, αλλά έχουν κληθεί να παίξουν τον ρόλο του κομπάρσου που απλά θα γεμίζει τα καθίσματα.
Το Vanity Fair μίλησε με μια από τους περσινούς επιλαχόντες που είχαν αναλάβει το καθήκον του όμορφου και απαραίτητου συμπληρώματος και η οποία κατέθεσε μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία.



Η κοπέλα της οποίας τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα, εξήγησε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να βρεθείς στην δημοφιλέστερη τελετή του πλανήτη χωρίς να έχεις καμία σχέση με τα βραβεία. Αρχικά συμπληρώνεις μια αίτηση και μαζί την συνοδεύεις με μια φωτογραφία σου. Εδώ μπορεί και να βοηθήσει αν είσαι γνωστός, συγγενής, φίλος ή εργαζόμενος σε κινηματογραφικό στούντιο και έχεις τα υπόλοιπα προσόντα που απαιτούνται. Μαζί με την αίτηση καλείσαι να παραδώσεις ακόμη μια φωτογραφία με τα ρούχα που σκοπεύεις να φορέσεις σε περίπτωση που σε επιλέξουν. Ο ενδυματολογικός κανόνας είναι αυστηρός. Θα πρέπει να δείχνεις πως είσαι πράγματι καλεσμένος στην τελετή των Όσκαρ και να μην κινείς υποψίες.
Τα φορέματα των γυναικών πρέπει να είναι εντυπωσιακά και τα κοστούμια των αντρών καλοραμμένα. Το μακιγιάζ και τα χτενίσματα των "seat fillers" επιμελούνται επαγγελματίες και ειδικοί που τους αναλαμβάνουν από νωρίς. Το πρόβλημα είναι ότι όλο αυτό γίνεται πολύ νωρίτερα από την έναρξη και μετά από δέκα ή και 15 ώρες που η τελετή θα έχει τελειώσει οι "300" δεν έχουν την ίδια λάμψη με τους υπόλοιπους, όπως η άγνωστη αποκαλύπτει στο VF. Eξίσου αυστηροί είναι οι κανόνες συμπεριφοράς εντός της αίθουσας. Οι "seat fillers" απαγορεύεται να μιλήσουν σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από κάποιον που παίζει τον ίδιο ρόλο. Mπορεί δίπλα τους να είναι ο μεγαλύτερος και ο αγαπημένος σου σταρ, αλλά αυτοί θα πρέπει να δείχνουν συνεχώς ψύχραιμοι και φυσιολογικοί χωρίς περιττούς ενθουσιασμούς. Ακόμη και το απλό γεια απαγορεύεται. Αυτό που κάνουν εκεί δεν είναι δημόσιες σχέσεις αλλά καλούνται να γεμίζουν τα κενά των θέσεων όσων καλεσμένων πάνε στο μπαρ και περνάνε πολύ ώρα εκεί. Μερικοί δεν έχουν καν θέση αλλά περιμένουν μόλις αδειάσει κάποια να τοποθετηθούν εκεί για να μην φαίνεται στιγμή άδεια η αίθουσα. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποχρεούνται να είναι καθηλωμένοι σε όλη την τελετή στις θέσεις που κανείς διάσημος δεν θα καταδεχόταν και που όμως δεν γίνεται να εξαφανιστούν από τα πλάνα.
 Το μπαρ είναι απαγορευμένη ζώνη. Γενικά οι "seat fillers" δεν έχουν πρόσβαση σε όλη την αίθουσα και οι κινήσεις τους είναι περιορισμένες από τη θέση τους προς την τουαλέτα και πάλι πίσω. Στο σημείο αυτό, η πηγή του VF αναφέρει πως δύο βετεράνοι του επαγγέλματος την μάλωσαν όταν την έπιασαν να "κλέβει" ένα απεριτίφ από τον μπουφέ σε χώρο που δεν επιτρεπόταν να βρίσκεται. Όλη αυτή η συμμετοχή δεν πληρώνεται και αντιθέτως κοστίζει. Οι "κομπάρσοι" είναι εθελοντές που δέχονται να περάσουν δεκαπέντε ή και περισσότερες ώρες αυτή τη διαδικασία με μοναδική τους ανταμοιβή το να βρεθούν εντός της αίθουσας. Το μόνο που κερδίζουν είναι απλά να βρεθούν στην θρυλική τελετή και δεν μπορούν καν να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία.

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: