2.3.14

Στους 29 οι νεκροί στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κίνας...


Σε 29 νεκρούς και περισσότερους από 130 τραυματίες αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης κατά πολιτών στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με...
το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι επίσημες κινεζικές αρχές χαρακτήρισαν την επίθεση ως «τρομοκρατική πράξη», που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από Ουιγούρους αυτονομιστές, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και τους τραυματίες, ανέφεραν ότι οι επιτιθέμενοι οπλισμένοι με μαχαίρια και ντυμένοι στα μαύρα εισέβαλαν στο σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ πρωτεύουσας της επαρχίας Γιουνάν, χτυπώντας αδιακρίτως όσους έβρισκαν μπροστά τους.
Μεταξύ των θυμάτων είναι και τέσσερις από τους επιτιθέμενους, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών. Πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί από τις κινεζικές αρχές ο ακριβής αριθμός των δραστών της επίθεσης. Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, η αιματηρή επίθεση ήταν «μία βίαιη τρομοκρατική επίθεση οργανωμένη και προμελετημένη» από «αγνώστους οπλισμένους με μαχαίρια».
Λίγο αργότερα, το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στον τόπο της επίθεσης φαίνεται ότι για το μακελειό ευθύνονται Ουιγούροι αυτονομιστές, μουσουλμάνοι τουρκικής προέλευσης, οι οποίοι εκφράζουν αποσχιστικές τάσεις από την Κίνα, καθώς αισθάνονται αποκλεισμένοι από το Πεκίνο που εμποδίζει την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και τη διατήρηση του πολιτισμού τους.
Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Ζινπίνγκ, που απέστειλε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειές των θυμάτων, ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση και οι δράστες να τιμωρηθούν, «σύμφωνα με το νόμο», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: