1.2.14

Αντιφασιστικά καλέσματα για Χ.Α και κράτος...



Παρά την απαγόρευση...
«Κανονικά» πρόκειται να διεξαχθεί το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, έπειτα  από την απαγόρευση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής ο οποίος επικαλείται «λόγους δημόσιας ασφάλειας και χωρίς...
να θίγεται το δικαίωμα στη συγκέντρωση».
Μία ώρα αργότερα, στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Μνημείο των Ιμίων, στην πλατεία Ρηγίλλης.
Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλούν κινήσεις και συλλογικότητες τόσο από τον αντιεξουσιαστικό όσο από τον χώρο της αριστεράς. Στα καλέσματα που έχουν γίνει αποτυπώνεται (και συνδέεται) η αντίδραση απέναντι στα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου αλλά και στη συνεχιζόμενη πολιτική καταστολής όπως εμφανίστηκε στο Φαρμακονήσι αλλά και στις συλλήψεις των διαμαρτυρόμενων έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας – Πειραιά σε ανακοίνωσή του καλεί «κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να απαντήσει με την παρουσία του στη πρόκληση της ναζιστικής συμμορίας  και της αστυνομίας» ενώ αναφέρει ότι η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει όλες τις πορείες «βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη ναζιστική παρέλαση μίσους της Χρυσής Αυγής (με αφορμή την επέτειο των Ιμίων), με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις».
Διαβάστε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: