1.2.14

Ποιοι αρνήθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα...



Γενική ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τις περισσότερες επιλογές υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο, το παρασκήνιο των «χρισμάτων» είναι πλούσιο, ενώ...
αρκετά στελέχη προκάλεσαν τη δυσφορία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους τελευταίους δύο μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιούσε επαφές με στελέχη του κόμματός του και όχι μόνο και επιχειρούσε να διερευνήσει τις προθέσεις τους σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, η ηγεσία του κόμματος απηύθυνε πιεστικές προτάσεις σε ορισμένους «κορυφαίους», καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είχε καταλήξει ευθύς εξαρχής στο συμπέρασμα πως για να κερδηθεί αυτή η μάχη, θα πρέπει οι υποψήφιοι –τουλάχιστον στις περιφέρειες- να είναι κεντρικά πολιτικά στελέχη.
Φιλοδοξίες
Μάλιστα, κορυφαία κομματική πηγή με γνώση όλων των «διερευνητικών συνομιλιών» που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, εντοπίζει την αιτία των αρνήσεων που εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας στις… κυβερνητικές φιλοδοξίες ορισμένων, αλλά και στο γεγονός ότι αρκετά στελέχη του κόμματος θεωρούν πως δεν μπορούν να προσφέρουν στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σίριαλ
Η βασικότερη άρνηση που εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνη της Σοφίας Σακοράφα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνιζε εξαιρετικά ποσοστά στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και πολλοί στην Κουμουνδούρου είχαν προεξοφλήσει τη νίκη της στην Περιφέρεια Αττικής, Ωστόσο, η κ. Σακοράφα, επί δύο μήνες, επέμενε σθεναρά στην απόφασή της να μην εμπλακεί –ξανά- με τα αυτοδιοικητικά και απέρριψε τι ς προτάσεις της ηγεσίας, με αποτέλεσμα να αναλάβει τελικά να «σηκώσει» τον προεκλογικό αγώνα για την Αττική η Ρένα Δούρου.
Το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά την Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς το όνομά της είχε πέσει στο τραπέζι, αλλά η ίδια το αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Αρνητικός λόγω της μη προτέρας ενασχόλησής του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέληξε και ο Γιώργος Σταθάκης, που είχε προταθεί για υποψήφιος περιερειάρχης Κρήτης. Ο κ. Σταθάκης πήγαινε εξαιρετικά καλά στις σφυγμομετρήσεις, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και η ηγεσία του κόμματος τον προτιμούν στη Βουλή και στην κυβέρνηση.
Σθεναρή ήταν και η αντίδραση του Αλέξη Μητρόπουλου, στον οποίο είχε προταθεί να κατέβει στη Δυτική Ελλάδα, ενώ κατηγορηματική ήταν η άρνηση και του συνταγματολόγου Κώστα Χρυσόγονου, στον οποίο είχε προταθεί η μάχη της Κεντρικής Μακεδονίας. Μία «ήπια διερεύνηση», χωρίς ωστόσο επίσημη πρόταση, είχε γίνει και στον Δημήτρη Παπαδημούλη, για τον δήμο Αθηναίων, ωστόσο η συζήτηση δεν «σοβάρεψε» και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάστηκε να απαντήσει επισήμως «όχι»…
Αύριο οι αποφάσεις
Έτσι, τα 13 ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών και το όνομα του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αναμένεται να επικυρωθούν και τυπικά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που έχει συγκληθεί από σήμερα ως αύριο το βράδυ. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα διαβεβαιώνουν πως εάν έρθει η ώρα σχηματισμού κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα θυμάται ακόμη τις αρνήσεις του τελευταίου διαστήματος –ιδιαίτερα όταν θα φτιάχνει την κυβέρνησή του…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: