1.2.14

ΣΥΡΙΖΑ: Ρένα Δούρου για την περιφέρεια Αττικής...

...Γαβριήλ Σακελλαρίδης για τον δήμο Αθηναίων...

Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και τη Ρένα Δούρου για τη θέση της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής πρότεινε στην...
Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Ο 34χρονος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι οικονομολόγος, µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του κόμματος.

Για το δήμο Πειραιά ακούγεται το όνομα του βουλευτή Α’ Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα και για το Δήμο Θεσσαλονίκης εκείνο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο. Οι εργασίες θα ανοίξουν το Σάββατο στις 11 π.μ. με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει το βράδυ της Παρασκευής με θέμα την προετοιμασία και την επιλογή των υποψηφίων για τους μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επικράτηση σε τουλάχιστον δύο ή τρεις περιφέρειες και ταυτόχρονα οι εκλογικοί συνδυασμοί που θα στηρίξει να είναι και στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εντάξει στην εκλογική μάχη κεντρικά στελέχη του κόμματος, μολονότι ως τώρα έχει συναντήσει την άρνηση των περισσοτέρων απ’ όσους έχουν ερωτηθεί για το ενδεχόμενο.

Οπως ανέφερε νωρίτερα το Mega, στην περιφέρεια Πελοποννήσου προεξοφλείται η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη του Κώστα Μορφίδη, στην Ηπειρο της Ολγας Γεροβασίλη, στη Δυτική Ελλάδα του Βασίλη Χατζηλάμπρου στη Στερεά Ελλάδα του Βαγγέλη Αποστόλου, ενώ η Ηρώ Διώτη φαίνεται πως θα είναι υποψήφια στη Θεσσαλία.

Για τον δήμο της Αθήνας είχε ζητηθεί από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η όμως οποία ήδη από την περασμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έχει εκφράσει την αντίρρησή της.

Ετσι ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την περίπτωση του νεαρού Γαβριήλ Σακελλαρίδη, η οποία κερδίζει και πόντους ανάμεσα στα μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 το μεσημέρι της Παρασκευής o γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας προεξόφλησε ότι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές θα είναι και βουλευτές του κόμματος.

«Θεωρούμε ότι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι έντονα πολιτική μάχη που θα προσδιορίσει και το μέλλον της χώρας» είπε και συνέχισε: «Με αυτόν τον τρόπο, διατάσσουμε τις πολιτικές δυνάμεις μας, για να δώσουμε τη μάχη με πολιτικό χαρακτήρα στη λογική ότι ακόμη και αν δεν γίνουν εθνικές εκλογές πριν, θα πρέπει να είναι εμφανής η αναντιστοιχία της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τη λαϊκή θέληση. Σ’ αυτή τη λογική και με βάση τη δική μας αντίληψη για το πώς πρέπει να δουλέψουν τα στελέχη και οι βουλευτές μας, θα ανακοινώσουμε και τους υποψηφίους περιφερειάρχες και δημάρχους και θα καθορίσουμε τη διαδικασία προκριματικής εκλογής που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Θα είναι και βουλευτές. Με τον τρόπο που λειτουργούμε, σε ό,τι αφορά τους δήμους, θα έχουν σημασία οι αποφάσεις των οργανώσεων. Στους δήμους στηρίξεις θα παράσχουμε και δεν θα ανακοινώσουμε εμείς τους υποψηφίους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: