8.1.14

Με εντολή στελεχών της Ν.Δ κατέβηκε ο πομπός της ΕΡΑ Ιωαννίνων...

Παράγοντες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο του Κοινοβουλίου και της Αυτοδιοίκησης "φωτογραφίζουν" ως υπαίτιους για το κατέβασμα του πομπού της ΕΡΑ Ιωαννίνων αιρετοί της Ηπείρου. Οι αρχικές εκτιμήσεις των απολυμένων – εργαζομένων επαληθεύονται πλέον όχι μόνο από τις επίσημες δηλώσεις, αλλά και από...
την… ηχηρή σιωπή των «γαλάζιων» τοπικών στελεχών. Χαρακτηριστική είναι η σημερινή δήλωση του δημάρχου Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιου, που φιλοξενήθηκε στην «Πρωινή Ενημέρωση» και απέδωσε το «λουκέτο» του πομπού σε τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. «Κάποιοι από τους τοπικούς παράγοντες της κυβέρνησης φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν», τόνισε ο κ. Φίλιος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παραμείνει σε λειτουργία η ΕΡΑ Ιωαννίνων και ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας του σταθμού.
Σχολιάζοντας τη Δημόσια Τηλεόραση έκανε λόγο για «εκπομπές ρουτίνας» και «τηλεόραση χωρίς ψυχή», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αίτημα των εργαζομένων της ΕΡΑ να δοθεί χρόνος εκπομπής ανέφερε πως δεν είναι αντίθετος και την ευθύνη έχει ουσιαστικά η διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Στο μεταξύ, δεκάδες ήταν και πάλι τα μηνύματα συμπαράστασης των φορέων υπέρ της λειτουργίας της ΕΡΑ Ιωαννίνων. «Το θέμα της ΕΡΤ και της ΕΡΑ και ο αγώνα σας είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών νομού Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος. Το σημαντικό ρόλο της ΕΡΑ Ιωαννίνων επεσήμανε ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Βασίλης Νιτσιάκος, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία με τις παραγωγές που έκανε από τον τοπικό σταθμό, τόνισε ότι η ΕΡΑ είναι «φωνή αντίστασης και φωνή της μεθορίου και είναι επίσης η φωνή που ακούγονταν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας».
Τέλος, ο δήμαρχος Κόνιτσας, Παναγιώτης Γαργάλας, σημείωσε πως με το κλείσιμο του πομπού «οι πολίτες των ακριτικών χωριών έχασαν την επί χρόνια γνώριμη φωνή της καθημερινότητάς τους», ενώ τη θερμή υποστήριξή τους για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΑ εξέφρασαν ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων Κώστας Σουέρεφ, ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Γιώργος Μακρίδης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Άρτας Νίκος Γκίζας. Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει προσλάβει η ανασφάλεια στα ορεινά και απομακρυσμένα ακριτικά χωριά της μεθορίου. Η κυβέρνηση, παρά τις μέχρι δεσμεύσεις της, αδυνατεί να ενισχύσει τη συνοριακή γραμμή της Ηπείρου με συνοριοφύλακες, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί στον Έβρο, γεγονός που κάνει τους κατοίκους να μιλούν για εγκατάλειψη και αδιαφορία.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του δημάρχου Κόνιτσας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», ο οποίος εξέφρασε την αγωνία και ανησυχία του για την κατάσταση. «Οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών κοιμούνται τα βράδια με τις καραμπίνες δίπλα τους», τόνισε ο Παναγιώτης Γαργάλας, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για επαρκή φύλαξη των συνόρων με τη γειτονική Αλβανία, σημειώνοντας πως οι κλοπές και οι διαρρήξεις στα χωριά του δήμου του πολλαπλασιάζονται...
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: