1.1.14

Απολογείται μεθαύριο ο Δημήτρης Παπαχρήστος...

Πάσχει από... αμνησία, σύμφωνα με τους συνηγόρους του...

Την Παρασκευή αναμένεται να εμφανιστεί και πάλι ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε το...
υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, ο οποίος συνελήφθη προχθες.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι του, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα συνεισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση. Τονίζεται, ωστόσο, από την υπεράσπιση του, ότι ο 78χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αμνησία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον κ. Παπαχρήστο κατονόμασε στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Α. Κάντας.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750.000 ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.

Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ μεταξύ δημοσίου και εταιρείας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: