1.1.14

Πως υποδέχτηκαν οι χώρες το 2014...



BINTEO...
Με εορταστικές εκδηλώσεις και φαντασμαγορικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων, υποδέχτηκαν εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο το νέο έτος.

Με μια φαντασμαγορική επίδειξη πυροτεχνημάτων, τη μεγαλύτερη του κόσμου, γιόρτασε απόψε το...
Ντουμπάι την έλευση του νέου έτους.

Το Μπουρτζ Χαλίφα, ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου, με ύψος 828 μέτρων, στην καρδιά του εμιράτου, φωτίστηκε ακριβώς τα μεσάνυχτα ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί τριγύρω παρακολουθούσε μαγεμένο το υπερθέαμα, διάρκειας έξι λεπτών.

Ταυτόχρονα, το Μπουρτζ αλ Αράμπ, ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο, συμμετείχε στους εορτασμούς με τη νύχτα γύρω του να μετατρέπεται σε μέρα από τη βροχή των πυροτεχνημάτων.

Με τη γιορτή αυτή και τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από 400 σημεία, με τη βοήθεια 200 ειδικών, το εμιράτο θέλει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ και να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50 βαθμούς γιορτάζει η Αυστραλία το νέο έτος. Η υψηλότερη θερμοκρασία, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καταγράφτηκε στην κωμόπολη Μάιλς όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 48. 3 βαθμούς Κελσίου σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Η Μετεωρολογική προβλέπει ότι την Πέμπτη η θερμοκρασία ανατολικά της λίμνης Λέϊκ Έϊρ θα ξεπεράσει τους 50 βαθμούς.

Έτσι, τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλοί κυρίως στις παραλίες!

Πάντως, στο Σίδνεϊ, ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φέτος είχαν επίκεντρο την περίφημη Όπερα χωρίς να αγνοηθεί και η εξίσου διάσημη γέφυρα της πόλης.

Εκτιμάται πως ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Σίδνεϊ.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων κινδύνευσαν όμως περίπου 100 άτομα που παρακολούθησαν τα πυροτεχνήματα πάνω σε σκάφη, μέσα στο λιμάνι και χρειάστηκε η επέμβαση σωστικών συνεργείων.

Την ίδια ώρα το Λονδίνο γιόρτασε την έλευση του νέους έτους «ψεκάζοντας» το συγκεντρωμένο πλήθος με μια... φρουτένια βροχή.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν κομφετί που είχαν γεύση μπανάνας και βροχή με άρωμα φράουλα, ενώ τα πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Τάμεση φώτισαν το σήμα κατατεθέν, το Big Ben.

Στη Νέα Υόρκη, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι πλημμύρισαν την Times Square προκειμένου να συμμετάσχουν στο υπαίθριο πάρτι με πρωταγωνιστές την τραγουδίστρια της ποπ Μάιλι Σάιρους.
Την έλευση του 2014 σήμανε η πτώση της πολύχρωμης κρυστάλλινης μπάλας των 5,5 κιλών.

Η Γερμανία καλωσόρισε το 2014 σε μία από τις μεγαλύτερες εορταστικές εκδηλώσεις της πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα και μέτρησαν αντίστροφα τα δευτερόλεπτα για την αλλαγή του έτους.

Επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που επισκέφτηκαν το Βερολίνο εν όψει των πρωτοχρονιάτικων εορτασμών, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας φορώντας αστεία τεχνητά αυτιά και λαμπερά ψηλά καπέλα.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από απρόσμενη έκρηξη πυροτεχνήματος κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εορτασμών στην Αυστρία.
Ο 53χρονος προσπάθησε να ανάψει ένα μεγάλο πυροτέχνημα στην πόλη Ντόιτς-Βάγκραμ, που συνορεύει με την αυστριακή πρωτεύουσα.

Όταν το πυροτέχνημα δεν άναψε, ο άνδρας πλησίασε για να δει τι είχε πάει λάθος. Ωστόσο, καθώς έσκυψε πάνω από το πυροτέχνημα, αυτό εξερράγη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: