1.12.13

Κάποτε ήθελαν πολλοί...


Ηταν Χριστούγεννα του 1997 οταν ο Κώστας Καραμανλής έπαιρνε στα χέρια του τις τελικές δημοσκοπήσεις για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης που θα στήριζε η ΝΔ στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.
Ο Καραμανλής είχε...
συμπληρώσει τους πρώτους μήνες στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και είχε μπροστά του τη φθορά του Ντίνου Κοσμόπουλου.
Ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποφασίσει,  οτι η μάχη της Θεσσαλονίκης θα ηταν για τον ίδιο και την πορεία του στην προεδρία της ΝΔ κομβική και δεν ήθελε να την χάσει.
Ετσι, εδωσε τις σχετικές εντολές προς τους ανθρώπους του στη Βόρεια Ελλάδα, που τότε ηταν ο Γιάννης Τουσιάκης, ο Νίκος Βακάλης , ο Βάκης Φραντζής και ο επικοινωνιολόγος Περικλής Πηλείδης , να βρουν πρόσωπο και λύση.
Πέρα από τον Κοσμόπουλο, βεβαια, που δεν ηθελε να αποχωρήσει, υπήρχε και το πρόβλημα που λεγόταν Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να γίνει δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Τελικά η λύση δόθηκε από τις ερευνες και την πρωτιά σε αυτές του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Αυτός ήταν που πήρε έγκαιρα την εντολή από τον Καραμανλή να ξεκινήσει.
Δεκαπέντε χρόνια μετά, και ενώ μπαίνουμε πια στον Δεκέμβριο, με τις δημοτικές εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο, οι "γαλάζιοι" υποψήφιοι για το δήμο δηλώνουν απρόθυμοι, οι δημοσκοπήσεις τρέχουν και η ΝΔ ακόμη ψάχνεται...

Πηγη ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: