1.10.13

Ελεύθεροι υπό όρους δύο στελέχη της Χ.Α., μετά τον ανακριτή...

Ευελπίδων 1/10/2013 - μεταφορά κρατουμένων χρυσαυγιτών. Φωτογραφία: ΑΜΠΕ 
Δεμένη η υπόθεση, λέει ο Μαρκογιαννάκης...
Ελεύθεροι, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, δύο από τα τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Σταύρος Σαντορινιός και ο Δήμος Φραγκάκης, μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή.
Στην...
απολογία τους οι δύο που αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, όπως αρνούνται και τις κατηγορίες. Ο πρώτος υποστήριξε πως ενεπλάκη στην υπόθεση επειδή τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενικό του πρόσωπο. Ο δεύτερος αρνήθηκε το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδεται.

Ο τελευταίος από τα τρία μέλη του κόμματος. κ. Στέφας, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.
Δεμένη η υπόθεση, λέει ο Μαρκογιαννάκης

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν την ιδιότητα του βουλευτού, μέχρις ότου υπάρξει απόφαση επί της κατηγορίας, η οποία θα απαγγελθεί. Θα πρέπει να είναι και καταδικαστική και ταυτόχρονα να απαγγελθεί αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Βεβαίως πρέπει να είναι και αμετάκλητη, δηλαδή να πάει και στον Άρειο Πάγο. Λογικά μιλάμε για μια περίοδο 2- 3 ετών», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα.
Σύμφωνα με τη νομική ερμηνεία του κ. Μαρκογιαννάκη, «θα είναι βουλευτές και θα έχουν δικαίωμα να ξαναθέσουν υποψηφιότητα, εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση και στο μεταξύ έχουν προκηρυχθεί εκλογές».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως σε ό,τι αφορά την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση «είναι δεμένη υπόθεση» και προσέθεσε: «Αυτήν τη στιγμή, κατά την άποψή μου, για το μόνο αδίκημα που μπορεί να απαγγείλει κατηγορία ο ανακριτής, είναι για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Διότι αυτό είναι αυτόφωρο κακούργημα για το οποίο δεν απαιτείται άρση ασυλίας από τη Βουλή. Όλα τα άλλα, η εκβίαση, η οπλοφορία, οπλοκατοχή κλπ, απαιτείται να αρθεί η ασυλία από τη Βουλή» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: