1.10.13

Διεκδικητής για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλ. Τσίπρας...


Την υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς φαίνεται να διεκδικεί ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος την Τετάρτη και την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου ...
θα συναντηθεί με την ηγεσία του κόμματος, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας, Χάνες Σβόμποντα.


Σύμφωνα με πληροφορίες εάν ο Αλ. Τσίπρας αναδειχθεί επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορεί να διεκδικήσει την Προεδρεία της Κομισιόν στις ερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014. Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με νέο σύστημα που στην ουσία θα εκλέγει τον Πρόεδρο της Κομισιόν άμεσα από την βάση.

Η όποια απόφαση πάντως θα ληφθεί στην συνεδρίαση της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και πιθανώς θα ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Διαβάστε σχετικά: Σέντρα για τις ευρωεκλογές

Κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολιάζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει την αποτυχία του προγράμματος λιτότητας, «η οποία θα πρέπει να έχει, ως ελάχιστη συνέπεια, όχι τη συνέχισή του με τρίτο Μνημόνιο, αλλά τον άμεσο τερματισμό του και την αλλαγή πολιτικής».

«Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνοψίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους συνομιλητές του και θα επισημάνει τους κεντρικούς άξονες και τις βασικές πολιτικές του», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: