1.9.13

Εκβιασμοί ανηλίκων μέσω Facebook...



Στο κυνήγι των χάκερς που παραβιάζουν τις κάμερες ηλεκτρονικών υπολογιστών ανηλίκων, τους παρασύρουν σε ερωτικά παιχνίδια που βιντεοσκοπούν κρυφά και στη συνέχεια τους εκβιάζουν ζητώντας τους σεξουαλικές σχέσεις, βρίσκονται από την αρχή του καλοκαιριού οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως λένε, η...
διάδοση της τεχνογνωσίας για το «σπάσιμο» των καμερών, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό για τα θύματα, τα οποία, λόγω φόβου, μπορεί να αντιδράσουν ακραία.

Σύμφωνα με τη «Real News», η αποκάλυψη για τη νέα μορφή ηλεκτρονικού εγκλήματος, έγινε στις αρχές του καλοκαιριού, όταν κατέφυγαν στη Δίωξη με διαφορά λίγων ημερών δύο μητέρες, οι οποίες κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους, ένα κορίτσι 17 ετών και ένα αγόρι 15 ετών, είχαν πέσει θύματα εκβιασμού από αγνώστους με τους οποίους είχαν επαφή μέσω facebook.

Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, εν τω μεταξύ όμως εμφανίστηκε η μητέρα ενός ακόμη θύματος, η οποία κατέθεσε ανάλογη καταγγελία.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητεί από τους γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά τους όταν «σερφάρουν» στο διαδίκτυο.

Περιγράφοντας τον κώδικα προστασίας των παιδιών, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι ο υπολογιστής πρέπει να είναι σε χώρους όπως το σαλόνι και όχι στο υπνοδωμάτιο του παιδιού, τα παιδιά πρέπει να ενημερώνονται από τους γονείς για τους κινδύνους του διαδικτύου, να μην δίνουν ποτέ πληροφορίες μέσω διαδικτύου σε αγνώστους και φυσικά να μην τους συναντούν και να γίνεται χρήση «φίλτρων προστασίας» για την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε μη επιθυμητές θέσεις sites (βία, πορνογραφία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: