1.9.13

Πάτρα:Η "μάχη" του ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ...

Με εφημερίδες στα χέρια , με το βλέμμα στραμμένο στα "ΕΝΟΙΝΙΑΖΕΤΑΙ" τα οποία έχουν κατακλύσει την πόλη, καθώς έχουν κολληθεί για μια ακόμα χρονιά από κολώνες της ΔΕΗ μέχρι ...
δέντρα, νέοι φοιτητές έφτασαν από την Παρασκευή στην πόλη, αναζητώντας σπίτι.

Η προσφορά στέγης είναι σαφώς μεγαλύτερη της ζήτησης λόγω κρίσης και η "μάχη" του μισθώματος έχει ξεκινήσει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Γκαρσονιέρες και δυάρια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων, ενώ και φέτος αρκετοί αναμένεται να επιλέξουν τον δρόμο της συγκατοίκησης, προκειμένου να μοιράζονται τα έξοδο ενοικίασης.

Η ζήτηση τα τελευταία χρόνια μειώνεται, ωστόσο η έλευση φοιτητών θα δώσει «ανάσα»

«Όλοι σχεδόν οι γονείς προτρέπουν τα παιδιά τους να δηλώσουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Η προσφορά ωστόσο είναι μεγάλη και αν κάποια σπίτια συντηρούνται είναι κυρίως από φοιτητές προηγουμένων ετών» λέει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη.

Την ίδια στιγμή τα ενοίκια σημειώνουν αναγκαστική...πτώση και όπως τονίζει η κ. Αθανασιάδη στην Πάτρα υπάρχουν πολύ καλές κατοικίες και οι τιμές για γκαρσονιέρες και δυάρια κυμαίνονται από 200 - 300 ευρώ.

Επίσης και φέτος αναμένεται να ακολουθηθεί από αρκετούς η οδός της συγκατοίκησης. Από πέρυσι ήδη, εξηγεί η κ. Αθανασιάδη, φοιτητές επιδιώκουν να ενοικιάσουν από κοινού ένα δυάρι ή τριάρι προκειμένου να μοιράζονται τα έξοδα ενοικίου, τα κοινόχρηστα και όλα τα έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: