1.9.13

Σήμερα το κρίσιμο ντιμπέιτ Μέρκελ-Στάινμπρουκ με επίκεντρο την Ελλάδα...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι Γερμανοί και όχι μόνο, την σημερινή τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στην καγκελάριο,  Άνγκελα Μέρκελ, και τον υποψήφιο των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ. Το διάρκειας 90 λεπτών ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις ...
21:30, ώρα Ελλάδας, ενώ οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων.

Ο Στάινμπρουκ είναι εκείνος που θα δεχθεί την πρώτη ερώτηση και η Μέρκελ εκείνη που θα έχει την τελική απάντηση, ενώ κάθε απάντηση περιορίζεται στα 90 δευτερόλεπτα.

Σημειώνεται πως θα είναι το μοναδικό «ντιμπέιτ» πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, ενώ οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν σημαντικό προβάδισμα για την Μέρκελ. Την αναμέτρηση αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ θα μεταδοθεί από αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς.



Πάντως, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ σε δηλώσεις του το Σάββατο στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau, υποστήριξε ότι η τηλεοπτική μονομαχία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για το κόμμα του.

Από την άλλη, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση για την εφημερίδα Bild, το 31% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι το αποτέλεσμα της τηλεοπτικής μονομαχίας θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το θα ψηφίσει.

Το «ντιμπέιτ» μάλιστα, αναμένεται να παρακολουθήσει το 69% των ψηφοφόρων του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης (SPD).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, θα έχει και για τη χώρα μας η σημερινή αναμέτρηση Μέρκελ με Στάινμπρουκ, καθώς κεντρικό θέμα της αναμένεται να είναι η κρίση της Ευρωζώνης και, δη, η Ελλάδα.

Άλλωστε, και ο Στάινμπρουκ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε δηλώσει ότι η Μέρκελ προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό κόστος της κρίσης από τους Γερμανούς εκλογείς.

«Η Μέρκελ μοιράζει καθ' όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα υπνωτικά χάπια και προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι η σταθεροποίηση του ευρώ θα στοιχίσει στους Γερμανούς» είχε πει ο ηγέτης  των Σοδιαλδημοκρατών, σε συνέντευξή του στη «Suedwest Presse» τονίζοντας ότι εάν ισχύουν οι τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περί νέου πακέτου για την Ελλάδα, η καγκελάριος πρέπει να αποκαλύψει τις προθέσεις της στους πολίτες.

Γι΄αυτό το λόγο ο αντίπαλος της Γερμανίδας καγκελαρίου, δήλωσε ότι θα την πιέσει ώστε να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για την Ελλάδα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: