1.8.13

Σήκωσε μποφόρ στο Μαξίμου...

 

Αυστηρό μήνυμα για καλύτερη συνεννόηση και αλληλοκάλυψη των υπουργών αναμένεται να απευθύνει στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Συγχρόνως, θα επιχειρήσει να βάλει «φρένο» στις...
αντιδράσεις βουλευτών, οι τοποθετήσεις των οποίων συνιστούν απειλή για την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία.
Η νέα παρέμβαση Σαμαρά αναμένεται στον απόηχο των τελευταίων παραφωνιών στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για αρρυθμίες και φάουλ του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος αρχικά εξαίρεσε από το πρόγραμμα της κινητικότητας τους καθηγητές με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, προκαλώντας κατά τη γνώμη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικοινωνιακό και πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση. Ο υπουργός Παιδείας κατηγορείται ότι είχε συμφωνήσει από την αρχή με την τρόικα για περισσότερους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα σε σχέση με αυτούς για τους οποίους έκανε λόγο δημοσίως.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή την Τετάρτη, εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Reuters σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος για την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος δεν είναι δημοσιονομικός αλλά πολιτικός, λόγω κόπωσης των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Γαλάζιοι» βουλευτές όπως οι Θαν.Μπούρας, Μ.Βορίδης και Σοφ.Βούλτεψη, ο καθένας με τον τρόπο του, διαφώνησαν με τη συγκεκριμένη προσέγγιση, την οποία εξέλαβαν ως έλλειψη σεβασμού στην προσπάθεια την οποία οι ίδιοι καταβάλλουν.

Παράλληλα, τη δυσαρέσκεια βουλευτών της κυβέρνησης συγκέντρωσαν οι χειρισμοί του υπουργού Οικονομικών και δη του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη στο ζήτημα εφαρμογής της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Τα νερά τάραξε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δήλωσε «παρούσα» στη ψηφοφορία για διάταξη που αφορούσε στην ΕΥΔΑΠ, μιλώντας για «ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαπτίζοντάς το success story» (!). Μετά από παρέμβαση της Ιπποκράτους, ακολούθησε διευκρινιστική τοποθέτηση της βουλευτή, η οποία αρκέστηκε να δηλώσει ότι διαφωνεί με τους όρους υπό τους οποίους πραγματοποιείται η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.

πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: