1.8.13

Θέση συμβούλου προσφέρει η Σερβία στον Στρος-Καν...



Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε χθες ότι έχει συζητήσει με τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν το ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης.
 "Είχαμε μια...
σύντομη συνομιλία για το ενδεχόμενο συνεργασίας", δήλωσε ο Βούτσιτς στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο B92.

"Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δε θα είναι βεβαίως υπουργός, αλλά θα μπορούσε να είναι σύμβουλος, ο οποίος θα βοηθούσε την κυβέρνηση να διαχειριστεί το δημόσιο χρέος και να επιλύσει άλλα οικονομικά προβλήματα", τόνισε ο Βούτσιτς χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Πηγή της σερβικής κυβέρνησης δήλωσε προχθές, Τρίτη, στο γαλλικό Πρακτορείο ότι ενόψει κυβερνητικού ανασχηματισμού, οι σερβικές αρχές ήλθαν σε επαφή με τον Στρος-Καν, ωστόσο πηγή του περιβάλλοντος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Δεν είχαμε, παρά μια πρώτη επαφή, αλλά ζήτησε πολλά χρήματα για τις υπηρεσίες του", τόνισε η ίδια πηγή. Ο Βούτσιτς υπογράμμισε εξάλλου ότι οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Στρος-Καν "είναι πρόβλημα άλλων χωρών και όχι της Σερβίας".

Η σερβική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ανασχηματισμό εντός των προσεχών εβδομάδων που θα επιτρέψει στη νέα κυβέρνηση να επικεντρωθεί στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αλλά και στην οικονομική ανάκαμψη. Η Σερβία είδε το 2012 την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 1,7%, το δημόσιο χρέος της να ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ, ενώ το ποσοστό ανεργίας έφθασε το 24%.

Ο πρωθυπουργός Ιβιτσα Ντάτσιτς, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μλάντζαν Ντίνκιτς για να επισπεύσει την οικονομική ανάκαμψη.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: