30.7.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Αντίθετοι στην λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές...

newsmessinia.blogspot
Σύσκεψη πραγματοποίησε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς , την Τρίτη 30 Ιουλίου 2013, σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η ...
κ. Λίλιαν Ψηλάκη , Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας ,ο κ. Θάνος Βασιλόπουλος , Γεν. Γραμ. Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και Εκτ Επιτρ. ΓΣΕΕ, ο κ. Παναγιώτης Στέφανος , Γεν. Γραμ. Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο κ. Θεόδωρος Μπομπόνης , Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος , Πρόεδρος Εμπόρων Κυπαρισσίας, ο κ. Φανός Αρτέμης , Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, η κ. Σταυρούλα Τρίκλη, αντιπρόσωπος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η κ. Κλαίρη Κουτουμάνου, μέλος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Όλοι οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων και των παραγωγικών τάξεων, ανέπτυξαν διεξοδικά τις θέσεις τους σχετικά με το ζήτημα του ωραρίου των καταστημάτων και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την απασχόληση , και τον κλάδο του Εμπορίου ( ιδίως για τις μικρομεσαίες και ελληνικές επιχειρήσεις) η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές .Ανέφεραν δε ότι υπάρχει κίνδυνος για πλήρη απορρύθμιση όχι μόνο του ωραρίου , αλλά και των εργασιακών σχέσεων και της ποιότητας ζωής, χωρίς να υπάρξει αύξηση του τζίρου.
Η κ. Λίλιαν Ψηλάκη , Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, τόνισε ότι το μέτρο βρίσκει αντίθετο όλο τον εμπορικό κόσμο και ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθεί το ωράριο όπως ίσχυε (Δύο Κυριακές το χρόνο ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ,αφού συζήτησε με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων, εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα του μειωμένου τζίρου των καταστημάτων δεν εξαρτάται από το χρόνο λειτουργίας τους, αλλά οφείλεται στη συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών , αιτία που αντιμετωπίζεται μόνο με αναπτυξιακά μέτρα ,για τα οποία πρέπει όλοι να εργαστούν. Για αυτό και το άνοιγμα τις Κυριακές δεν αναμένεται να συνδράμει ιδιαίτερα στην αύξηση των εσόδων και στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Κλείνοντας τη σύσκεψη ,ο κ. Αλευράς τόνισε ότι κατανοεί το πρόβλημα και τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου και ότι μέσα από διαβούλευση και κοινή συνεννόηση θα προταθεί η καλύτερη λύση.

Στο μεταξύ με ανακοίνωση της η αρμόδια διεύθυνση της Αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι:
Τη Τετάρτη 31/07/2013 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στις τοπικές κοινότητες:
ΑΡΙΟΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΙΚΛΑΙΝΑΣ, ΠΑΠΟΥΛΙΩΝ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΠΛΑΤΣΑΣ, ΑΙΘΑΙΑΣ-ΑΝΘΕΙΑΣ, ΜΗΛΙΤΣΑΣ, ΑΔΡΙΑΝΗΣ, ΚΑΡΠΟΦΟΡΑΣ, ΧΩΜΑΤΑΔΑΣ, ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ, ΑΜΦΕΙΑΣ, ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ, ΑΓ. ΦΛΩΡΟΥ, ΜΑΔΕΝΑΣ, ΛΥΚΟΤΡΑΦΟΥ, Ν.ΚΟΡΩΝΗΣ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΥΛΟΥ(ΣΧΟΙΝΟΛΑΚΚΑ) ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ.
Παρακαλούνται οι παραγωγοί να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: