1.7.13

Νέα συνάντηση του Παντελή Καψή με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ...

Σήμερα, Δευτέρα πραγματοποιείται η νέα συνάντηση του υφυπουργού αρμόδιου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελή Κάψη με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων της ΕΡΤ, μετά την πρόταση που τους παρουσίασε στην πρώτη τους συνάντηση για την ...
ομαλή μετάβαση στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν κανονικά και χωρίς το όριο των 15 χιλιάδων ευρώ που ισχύει στο καταστατικό της ΕΡΤ.

Μεταξύ των προτάσεων που αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα είναι τα κίνητρα συνταξιοδότησης για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, η πρόσληψη δυο χιλιάδων εργαζόμενων για τη λειτουργία του μεταβατικού σχήματος, οι δίμηνες συμβάσεις με αμοιβές ενιαίου μισθολογίου και πριμοδότηση των εργαζόμενων στην ΕΡΤ για την πρόσληψη στο νέο φορέα.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απέστειλαν υπόμνημα στον κ. Καψή ζητώντας εγγράφως την πρόταση, προκείμενου -όπως αναφέρουν - να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες.

Στο μεταξύ χθες, Κυριακή στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού βρέθηκαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για να ελέγξουν και να διαφυλάξουν την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ωστόσο, συνάντησαν την άρνηση των δυνάμεων της αστυνομίας.

Από τη σύντομη επίσκεψη, οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και άλλες παρεμβάσεις στο εξοπλισμό της ΕΡΤ, που ενδεχομένως έχουν ήδη δημιουργήσει μη αναστρέψιμες βλάβες.

Κατόπιν αυτών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν πως δεν φέρουν ευθύνη για τον εξοπλισμό στον Υμηττό και η ΠΟΣΠΕΡΤ προαναγγέλλει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον αυτών που έδωσαν την εντολή, καθώς και εναντίον αυτών που έκαναν παρέμβαση στα λειτουργικά κομμάτια των πομπών και των εγκαταστάσεων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απευθύνουν, δε, ερώτηση στον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη «πώς υλοποιεί αυτό που εντέλει στην επιστολή του "Μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ... εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη και υποχρεούστε στη διαφύλαξή τους", με την απουσία τους από τους χώρους εργασίας;»

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν όλους να φροντίσουν να εφαρμοστούν οι εντολές του ΣτΕ καθώς και τους αρμόδιους εισαγγελείς να παρέμβουν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, τονίζοντας ότι η ΕΡΤ είναι συνταγματική επιταγή και η Πολιτεία έχει χρέος να την παρέχει.

Στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν: «Δεν μπορεί να κυβερνιέται η χώρα με το "γινάτι" κανενός, ακόμα και του Πρωθυπουργού»...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: