20.7.13

Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ...



Ξεκάθαρη προειδοποίηση σε όσους αντιδρούν για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, έστειλε ο Α. Τσίπρας μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επιλογή μας να...
προχωρήσουμε μαζί με τους συντρόφους μας που προέρχονται από το οσιαλιστικό χώρο και έκαναν το μεγάλο, το έντιμο βήμα, διατηρώντας ακέραιες τις αρχές και τα ιδανικά τους, αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή. Επιλογή που όχι μόνο δε θα εγκαταλείψουμε, αλλά θα βαθύνουμε, όπως με σαφήνεια, μας προστάζουν οι πολιτικές αποφάσεις του 1ου Συνεδρίου μας.»

Ο Α. Τσίπρας έκανε και αυτοκριτική μιλώντας για λάθη που έγιναν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θα διορθωθούν. «Στο Συνέδριο μας, λοιπόν, δεν είχαμε προαποφασίσει ούτε λύσει από τα πριν όλα τα ζητήματα, στους διαδρόμους. Όλα τέθηκαν ανοιχτά και όλα λύθηκαν και αποφασίστηκαν ανοιχτά. Με διάλογο, με διαφωνίες, με σύνθεση και με τη τελική επιλογή των συνέδρων. Και όπως σε κάθε ανοιχτή διαδικασία, που κανείς δεν την ελέγχει, δεν την ορίζει, γίνονται και σφάλματα, υπάρχουν και αστοχίες. Θα τις διορθώσουμε και θα τις αποκαταστήσουμε.»

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε αντιδημοκρατική.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που όσο πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Δεν ορρωδεί προ ουδενός, μπροστά στην αγωνία της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις στους δανειστές, για να έχει την εύνοιά τους και να κρατηθεί στις καρέκλες της εξουσίας. Έχουμε μια κυβέρνηση που καθόλου δεν θα την αδικήσουμε αν τη χαρακτηρίσουμε αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή τόσο στο περιεχόμενο των μέτρων που επιβάλλει και προτίθεται να επιβάλει, όσο και στα μέσα που χρησιμοποιεί για να τα επιβάλλει.» είπε ο Α. Τσίπρας

Επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει με στόχο το των μνημονίων «Τη δική μας κυβέρνηση που θα βάλει τέρμα στο καθεστώς των μνημονίων. Που θα δώσει μάχες για το μέτωπο των λαών του νότου, θα αμφισβητήσει στην πράξη αυτό που σήμερα φαίνεται αμετακίνητο και αναλλοίωτο, και θα έχει την απόφαση, αλλά και τη δύναμη και το πρόγραμμα, να βάλει την Ελλάδα στο δρόμο της αναγέννησης»


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: