1.6.13

Έρευνα για τo μπότοξ του προέδρου της Γεωργίας...



Μετά από καταγγελίες ότι ο γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι πήρε τουλάχιστον 9.000 δολάρια από τα δημόσια ταμεία για να κάνει ενέσεις μπότοξ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εισαγγελία της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για να...
διαπιστωθεί εάν υπήρξε πράγματι υπεξαίρεση.
Το τηλεοπτικό κανάλι Imedi παρουσίασε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος Σαακασβίλι ξόδεψε περισσότερα από 11.000 δολάρια για να κάνει μπότοξ όταν επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη το 2009 και το 2011. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο πρόεδρος έδωσε 9.000 δολάρια στη Βρετανία για να αγοράσει το γυμνό πορτρέτο μιας Αμερικανίδας ηθοποιού.

Το κυβερνόν Ενωμένο Εθνικό Κίνημα αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαακασβίλι κατηγορείται άδικα. Στις αρχές του χρόνου είχε "διαρρεύσει" ότι δαπάνησε δημόσιο χρήμα για να κάνει σάουνα μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο.

Οι διώξεις και οι συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την εκλογική νίκη, τον περασμένο Δεκέμβριο, του συνασπισμού της αντιπολίτευσης του πολυεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι. Ο πρώην πρωθυπουργός Βάνο Μεραμπισβίλι, σύμμαχος του προέδρου Σαακασβίλι, έχει τεθεί υπό κράτηση αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Επίσης, έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος πολλών πρώην υπουργών και του δημάρχου της πρωτεύουσας. Ο ίδιος ο πρόεδρος έχει καταγγείλει τις διώξεις αυτές ως πολιτικά υποκινούμενες.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: