1.6.13

Τουρκία: Έκκληση Γκιούλ για «λογική και ηρεμία»...

Έκκληση να επικρατήσει η «λογική και η ηρεμία» απηύθυνε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ το Σάββατο, δεύτερη ημέρα των βίαιων διαδηλώσεων κατά της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και...
σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, εκτιμώντας ότι οι διαδηλώσεις έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

«Πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα απέναντι στις διαδηλώσεις αυτές, οι οποίες έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, καλώντας την αστυνομία να ενεργεί «με μέτρο».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε ότι η αστυνομία σε ορισμένες περιπτώσεις ενήργησε με «ακραίο τρόπο» για να καταστείλει τις βίαιες διαδηλώσεις.

«Είναι αλήθεια ότι έγιναν λάθη και ακραίες ενέργειες από την πλευρά της αστυνομίας. Οι αναγκαίες προειδοποιήσεις έγιναν», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία αποχώρησε σήμερα το απόγευμα από την πλατεία Ταξίμ, την οποία κατέκλυσαν, αμέσως μετά, χιλιάδες διαδηλωτές.

Από την Παρασκευή, οι δυνάμεις της τάξης είχαν λάβει θέσεις στην πλατεία απαγορεύοντας στους διαδηλωτές την πρόσβαση και διαλύοντας όλες τις συγκεντρώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: