1.6.13

Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών...Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών με αφορμή τις διαφωνίες στην τρικομματική κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καλώντας παράλληλα όλα τα κόμματα να...
το ψηφίσουν.

«Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών. Η χώρα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση, να γίνει σταθερή, ασφαλής μέσα σε μια Ευρώπη η οποία είναι πάντα σε κρίση μην το ξεχνάμε αυτό» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν είναι εύκολες οι συζητήσεις, δίνουμε αγώνα για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας, τις θέσεις εργασίας, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χάριν της ελληνικής οικονομίας και όχι χάριν των τραπεζιτών. Άρα η διαπραγμάτευση είναι πάντα ανοιχτή και πάντα δύσκολη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ημερίδα αντιρατσιστικού περιεχομένου που οργάνωσαν το ΙΣΤΑΜΕ και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Οπως πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος: «Βελτιώνεται η κατάσταση. Και ξέρετε γιατί βελτιώνεται η κατάσταση, για να πούμε και την αλήθεια; Γιατί τώρα έρχονται όλοι στα λόγια μας. Ήδη έχουν έρθει πάρα πολλοί στα λόγια μας και καταλαβαίνουν ποιο είναι το βάρος που σηκώσαμε, τον αγώνα και την αγωνία μας. Χαιρόμαστε που βλέπουμε και άλλους να έρχονται και να αλλάζουν άποψη και από “αντιμνημονιακοί” να γίνονται υπεύθυνοι και να συμμετέχουν στο βάρος της διαχείρισης της κρίσης. Αλλά δεν μας αρκεί αυτό. Γιατί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού ακούει δημαγωγίες και ψέματα που του λένε στο όνομα μιας εύκολης λύσης ενός σχεδίου Β που δεν υπάρχει. Μα δεν βλέπουν τι έγινε στην Κύπρο;».

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κι έστειλε μηνύματα προς τη ΝΔ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Θα ακολουθήσουμε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και κάθε κόμμα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Εάν η αντιπολίτευση οχυρωθεί πίσω από το αντιμνημονιακό δήθεν μέτωπο, στην πραγματικότητα δίνει άλλοθι και ασυλία στη Χρυσή Αυγή. Εάν η κυβερνητική συνεργασία δεν φανεί ότι υπάρχει και είναι σοβαρή στο ζήτημα αυτό, τότε η ΝΔ θα νομίζει ότι ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής ενώ στην πραγματικότητα θα έχουμε υπονομεύσει την αξιοπιστία των ίδιων των προγραμματικών μας συμφωνιών».

Όπως επισήμανε, υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής και τόνισε: «Βεβαίως και πρέπει να επικαιροποιηθεί και η προγραμματική συμφωνία και βεβαίως πρέπει να επανατοποθετήσουμε τους κανόνες λειτουργίας της Βουλής και της κυβέρνησης».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορές που αναδεικνύονται μεταξύ των τριών κομμάτων της κυβερνητικής συνεργασίας απάντησε: «Έχουν αναδειχθεί οι διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί η ΔΗΜΑΡ συμφώνησε να αναλάβουμε μια κοινή δράση στο θέμα αυτό. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ύπαρξη δύο ουσιαστικά πυλώνων στη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παραδοσιακά συντηρητικού κι ενός ο οποίος εκφράζει τον προοδευτικό χώρο με τις αποχρώσεις του, αλλά πάντως τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: