1.6.13

Με νέα μέτρα απειλεί το ΔΝΤ...

Tην εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ. ευρώ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται η δημοσιοποίηση της Εκθεσης του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην...
Εκθεσή του το ΔΝΤ ζητάει ένταση των προσπαθειών στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών, επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και θα αρχίσει να περιορίζεται η ανεργία, ενώ για μια ακόμα φορά εκφράζει την απογοήτευσή του για τις χαμηλές επιδόσεις των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, τονίζοντας ότι μόνο μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής και της βελτίωσης της συλλογής των φόρων, θα επιτευχθούν οι στόχοι του Προγράμματος χωρίς πρόσθετα μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΝΤ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε την τρίτη επισκόπηση της απόδοσης της Ελλάδος στο οικονομικό πρόγραμμα που στηρίζεται από μια συμφωνία Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού (ΔΠΜ). Η ολοκλήρωση αυτής της επισκόπησης επιτρέπει την εκταμίευση 1,5 δισεκατομμυρίου μονάδων Ειδικού Τραβηκτικού Δικαιώματος (περίπου € 1,74 δισεκατομμύρια ή $ 2,26 δισεκατομμύρια), που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις της συμφωνίας σε 5,7 δισεκατομμύρια μονάδες Ειδικού Τραβηκτικού Δικαιώματος (περίπου €5,67 δισεκατομμύρια ή $ 8,5 δισεκατομμύρια).

Η συμφωνία ΔΠΜ ύψους περίπου €173 δισεκατομμυρίων, η οποία εγκρίθηκε στις 15 Μαρτίου 2012 (βλέπε Δελτίο Τύπου 12/85), αποτελεί μέρος ενός χρηματοδοτικού πακέτου από κοινού με χώρες-μέλη της ζώνης του Ευρώ για ένα διάστημα τεσσάρων ετών. Περιλαμβάνει κατ' εξαίρεση πρόσβαση σε πόρους του ΔΝΤ που ισοδυναμούν περίπου με το 2.159 τοις εκατό της ποσόστωσης της Ελλάδος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε επίσης σήμερα τις Διαβουλεύσεις του 2013 με την Ελλάδα για το Άρθρο IV, η οποία εξετάζει πολιτικές σε μακροπρόθεσμη βάση. Θα δημοσιευτεί μια ξεχωριστή Ενημερωτική Ανακοίνωση σχετικά με την αξιολόγηση του Συμβουλίου για τις Διαβουλεύσεις με την Ελλάδα»...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: