2.6.13

Πυρά Ρέσλερ κατά Μέρκελ...

για τις προεκλογικές εξαγγελίες της...

Τα «βέλη» του επικεφαλής του FDP (κόμματος που αποτελεί εταίρο της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ) και υπουργού Οικονομίας Φίλίπ Ρέσλερ δέχθηκε η...


καγκελάριος για τις προεκλογικές της υποσχέσεις περί αύξησης των δημοσίων δαπανών ενόψει των βουλευτικών εκλογών και επισήμανε ότι δεν είναι ώρα να εγκαταλειφθεί η "οικονομική σύνεση".

Η Μέρκελ, το κεντροδεξιό κόμμα της οποίας CDU προηγείται στις δημοσκοπήσεις, υποσχέθηκε ότι θα διατεθούν περισσότερα κονδύλια για τις οικογένειες και για να υλοποιηθούν έργα υποδομής εάν κερδίσει τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

"Την καλώ κατεπειγόντως να παραμείνει εντός των ορίων της οικονομικής σύνεσης. Οι υποσχέσεις περί (της άσκησης μιας) κοινωνικής πολιτικής όπως αυτή που προτείνει τώρα η CDU πρέπει να είναι οικονομικά εφαρμόσιμες", είπε ο Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag και δημοσιεύεται την Κυριακή. Η Γερμανία δεν πρέπει να εγκαταλείψει το στόχο να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της, επέμεινε ο Ρέσλερ, το φίλα προσκείμενο στις επιχειρήσεις κόμμα του οποίου τάσσεται υπέρ της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Το Σάββατο η εφημερίδα Bild υπολόγισε το κόστος των προεκλογικών εξαγγελιών της Μέρκελ στα 28 δισεκατ. ευρώ και πρόσθεσε πως αυτές δείχνουν πως η προεκλογική εκστρατεία εντέλει άρχισε.

Το κόμμα του Ρέσλερ, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση της εταιρίας Emnid που δημοσιεύει η Μπιλντ αμ Ζόνταγκ, έδειξε ότι το ποσοστό του βρίσκεται στο 5%, το όριο δηλαδή για να αναδείξει βουλευτές στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, το FDP ορισμένες φορές εμφανίζεται να συγκεντρώνει χαμηλότερο ποσοστό, εγείροντας αμφιβολίες για το εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση της Μέρκελ θα μπορέσει να διατηρήσει την σημερινή της σύνθεση...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: