7.6.13

Η ΔΕΗ απειλεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ...





notia.gr

Η τακτική του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού να χρησιμοποιεί τα social media για να "πιέζει" τη ΔΕΗ να επανασυνδέσει  το ρεύμα σε...
άνεργους ασθενείς, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Τα εκατοντάδες e-mail και τα τηλεφωνήματα με τα οποία βομβαρδίζουν οι πολίτες τη ΔΕΗ φαίνεται ότι ενόχλησαν  τη διοίκηση της εταιρίας.
Με μια επιστολή - απάντηση που έστειλε ο Διευθυντής Τύπου και ΜΜΕ της ΔΕΗ κ.Στεριώτης, "απειλεί" τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου ότι θα ζητήσει έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές για να διαπιστωθεί αν λειτουργεί νόμιμα ή όχι.
Πάντως η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό και το έργο των εθελοντών γιατρών έχουν μπει στο στόχαστρο του "ιατρικού συστήματος". Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα επισκέφθηκε το ΜΚΙΕ η διάσημη Καναδή δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια  Ναόμι Κλάιν μαζί με το σύζυγό της, σκηνοθέτη και δημοσιογράφο Έϊβι Λιούις και το συνεργείο τους.
Το έργο του ΜΚΙΕ θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο μέσα από το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του ΜΚΙΕ και της ΔΕΗ:
Στις 30 Μαϊου 2013 προβήκαμε σε επίσημη ανακοίνωση-καταγγελία μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην οικία 59χρονου ασθενή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου http://mki-ellinikou.blogspot.gr/2013/05/blog-post_30.html. Την ανακοίνωση-καταγγελία ακολούθησε πλήθος μηνυμάτων διαμαρτυρίας που έστειλαν εθελοντές και απλοί πολίτες στην ΔΕΗ.
Αλγεινή πάντως εντύπωση προκαλεί η απάντηση του Διευθυντή Τύπου & ΜΜE της εταιρείας κ. Κίμωνα Στεριώτη που έστειλε σε εθελοντή του ιατρείου μας. Αντί μιας ουσιαστικής και ειλικρινούς απάντησης που μπορεί να προκύψει μετά από διερεύνηση του κάθε προβλήματος, ο Διευθυντής Τύπου & ΜΜE της ΔΕΗ επέλεξε να εκτοξεύσει προσβολές αλλά και απειλές κατά του ΜΚΙΕ. Μας απειλεί επομένως γράφοντας ότι θα ζητήσει να κληθούν προκειμένου να διερευνήσουν τη δραστηριότητά μας «οι αρμόδιες αρχές». Καλώς να ορίσουν . Εμείς δεν είμαστε κανενός είδους εταιρεία, είμαστε απλά ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που παρέχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη σε αυτούς που το δημόσιο σύστημα υγείας αφήνει εκτός «στη κακή τους μοίρα» και στο θάνατο. Ως εθελοντές επομένως δεν στεκόμαστε ούτε σε απειλές-έχουμε άλλωστε δεχτεί πλήθος από την αρχή της λειτουργίας μας – ούτε σε εκφοβισμούς, στους οποίους απαντάμε «μολών λαβέ».
Η δική μας ανακοίνωση – καταγγελία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αγγίζει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα όλων στα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Το κοινωνικό τιμολόγιο που επικαλούνται από πλευράς ΔΕΗ δεν αναιρεί το γεγονός ότι χιλιάδες συμπολιτών μας (κάποιοι και ασθενείς μας) έμειναν για βδομάδες ολόκληρες (για να μην πούμε μήνες) χωρίς ρεύμα μόνο και μόνο επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους λόγο ανέχειας. ΓΕΓΟΝΟΣ είναι ότι πέρσι το καλοκαίρι του 2012 η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ασθενή μας ο οποίος υποστηριζόταν μηχανικά από συσκευή οξυγόνου με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην μπορεί να κάνει χρήση αυτής. Παρότι οι συγγενείς πρώτου βαθμού τόνισαν αυτό το γεγονός το συνεργείο της ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης και μόνο μετά από παρέμβαση γνωστής δημοσιογράφου στον επικεφαλής της ΔΕΗ, επανήλθε το ηλεκτρικό ρεύμα.
Τα παραδείγματα που έχουμε είναι πάρα πολλά η ουσία όμως είναι μια, όσο και να ενοχλεί την διεύθυνση της ΔΕΗ ο όρος «ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΣ» που χρησιμοποίησε ο εθελοντής μας, είναι ο μοναδικός που περιγράφει στο έπακρο τις πρακτικές που εφαρμόζει σε πολλούς συμπολίτες μας η ΔΕΗ. Από την μία η εταιρεία ανακοινώνει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2013 και από την άλλη κόβει το ηλεκτρικό σε πολίτες που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ δυνατότητα να το πληρώσουν.
Εμείς έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό την διαφάνεια και αυτόνομη κρίση των πολιτών, παραθέτουμε αυτούσια την αλληλογραφία του εθελοντή με τον Διευθυντή Τύπου & ΜΜE της ΔΕΗ. Και σε αυτή την αλληλογραφία είμαστε υποχρεωμένοι να προσθέτουμε ότι με τα όσα λέει ο Διευθυντής Τύπου & ΜΜE είτε ψεύδεται, είτε απλά κάποιοι δεν έχουν εκτελέσει τις εντολές που επικαλείται ότι έδωσε, αφού μέχρι τις 5 Ιουνίου 2013 ΚΑΝΕΝΑΣ από τη ΔΕΗ δεν έχει πάει να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα στον ασθενή. Επιπρόσθετα αναληθή είναι και τα γραφέντα για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων από εμάς , πράγμα που δεν έγινε αφού είναι κάθετα αντίθετο με τις αρχές και την όλη φιλοσοφία μας.
Ακολουθεί η αλληλογραφία με τον εθελοντή μας.
Πρώτο email 31/05/2013
Καλημέρα σας,
Σε σχέση με την καταγγελία που κάνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού σας καλώ να επανασυνδέσετε το ηλεκτρικό ρεύμα στον 59χρονο ασθενή του ιατρείου. Οι πρακτικές που εφαρμόζεται σε μεγάλη (!) μερίδα του Ελληνικού λαού είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ, για να μην της χαρακτηρίσω γενοκτόνες, και μια μέρα ίσως σας καλέσουν κάποιοι να λογοδοτήσετε. Ακόμα όμως και χωρίς τον φόβο πιθανών ποινικών διώξεων, θα έπρεπε να ακούσετε την συνείδηση σας και να αφουγκραστείτε τα προβλήματα που βιώνουν οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Είναι δυνατόν εσείς οι ίδιοι να πηγαίνετε στα σπίτια σας κάθε βράδυ και να έχετε κανονικά ηλεκτρικό, ενώ ο γείτονας σας είναι στο σκοτάδι και δεν μπορεί ούτε καν να ζεστάνει ένα πιάτο φαγητό ή το παιδί του να κάτσει να διαβάσει ένα βιβλίο?
Σταματήστε επιτέλους να συμπεριφέρεστε σαν τους ναζί στην κατοχή και δώστε ΑΜΕΣΗ λύση στο σοβαρό πρόβλημα όλων αυτών των ανθρώπων. Τους ωθείτε στην ανέχεια και στην αυτοκτονία. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει ήδη κατάθλιψη, πως θα νιώσετε εάν πάει μπροστά από τα γραφεία σας και αυτοκτονήσει???
Με αίσθημα ντροπής απέναντι σας,
Χρήστος Σιδέρης
Δεύτερο email 05/06/2013
Καλημέρα σας,
Δεν έλαβα καμία απολύτως απάντηση στο μήνυμα-καταγγελία που σας έστειλα. Περιμένω να μου πείτε τι θα κάνετε με τον κύριο που του κόψατε το ηλεκτρικό?
Χρήστος Σιδέρης
Η απάντηση της ΔΕΗ/Κου. Στεριώτη
Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκαν οι υπηρεσίες μας το συμβάν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχα, δόθηκε εντολή επανασύνδεσης.
Πραγματικά λυπάμαι ιδιαίτερα για τις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε που δεν αρμόζουν σε ένα Υπεύθυνο Πολίτη, μη αντιλαμβανόμενος, προφανώς ότι η ΔΕΗ, με περίπου 7.500.000 πελάτες δεν έχει κανένα απολύτως νόμιμο δικαίωμα να ζητεί αυστηρά προσωπικά στοιχεία του κάθε πελάτη. Εφόσον είσθε Κοινωνικό Ιατρείο, όπως ισχυρίζεσθε, σίγουρα θα ξέρετε ότι απαγορεύεται η παροχή αυστηρά προσωπικών στοιχείων σε οιονδήποτε... και εάν δεν το ξέρετε πραγματικά διερωτώμαι εάν ασκείτε νόμιμα ιατρικό λειτούργημα…
Είναι εξίσου προφανές ότι δεν γνωρίζετε ότι η ΔΕΗ έχει κάνει διευκολύνσεις σε πάνω από 1.000.000 πελάτες της –με πολύ απλές διαδικασίες και χωρίς να ζητά ιατρικά πιστοποιητικά (αντίθετα από αυτό που θέλετε εσείς να επιβάλετε μέσω της δημοσιοποίησης ιατρικών στοιχείων) ή άλλα σχετικά έγγραφα - και είναι η μόνη εταιρεία που ενεργά από την πρώτη στιγμή στήριξε τις ευπαθείς ομάδες που δύνανται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, για να έχουν σήμερα φθηνότερο ρεύμα μέχρι και 42% περίπου 400.000 οικογένειες…
Είμαι υποχρεωμένος να σας προειδοποιήσω ότι, εφόσον συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα social media για να «επιβάλετε» αιτήματα που είναι πέρα από τους Νόμους και τις Ηθικές Αξίες, να ζητήσω από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τις δραστηριότητες του φορέα που εκπροσωπείτε και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία του επαγγελματικού ήθους χιλιάδων εργαζομένων της ΔΕΗ και του κύρους της Επιχείρησης.
Κίμων Στεριώτης
Διευθυντής Τύπου & ΜΜΕ ΔΕΗ ΑΕ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00)
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: