1.6.13

Η Δαμασκός κατηγορεί τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζει "με τρομοκρατικό τρόπο" το λαό του!...

Ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν αλ Ζόχμπι κατηγόρησε σήμερα τις τουρκικές αρχές ότι ενεργούν με "τρομοκρατικό" τρόπο εναντίον του τουρκικού λαού και κάλεσε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί.

"Οι...
διεκδικήσεις του τουρκικού λαού δεν αξίζουν όλη αυτήν τη βία και εάν ο Ερντογάν είναι ανίκανος να χρησιμοποιήσει μη βίαια μέσα, θα πρέπει να παραιτηθεί", δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση. "Ο Ερντογάν κυβερνά τη χώρα του με τρομοκρατικό τρόπο και καταστρέφει τον πολιτισμό και τα επιτεύγματα του τουρκικού λαού", συνέχισε ο Ζόχμπι.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε νωρίτερα τους διαδηλωτές της Κωνσταντινούπολης να σταματήσουν "αμέσως" την κινητοποίησή τους παραδεχόμενος ότι η αστυνομία έδρασε με ακραίο τρόπο εναντίον τους.

"Το γεγονός ότι καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις αποδεικνύει ότι ο Ερντογάν δεν έχει σύνδεση με την πραγματικότητα. Ευχόμαστε στον τουρκικό λαό να υπάρξει σταθερότητα και ηρεμία και συμβουλεύουμε τον Ερντογάν να δείξει φρόνηση και να μην συμπεριφέρεται στον τουρκικό λαό όπως συμπεριφέρεται στον συριακό", κατέληξε ο Ομράν.

Η Άγκυρα στηρίζει τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και φιλοξενεί στο έδαφός της 400.000 Σύρους πρόσφυγες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: