2.6.13

Στο «κόκκινο» η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Βόλο...



Συνεχίζει να καεί η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στο Βόλο. Συνολικά έχουν καεί πάνω από 5000 τόνους πλαστικού ενώ οι ...
καιρικές συνθήκες φαίνεται να συνέδραμαν στο έργο της πυροσβεστικής καθώς οι κατά τόπου βροχοπτώσεις βοήθησαν τις αρχές να περιορίσουν την φωτιά. Ωστόσο «κόκκινο» έχει χτυπήσει η ατμοσφαιρική ρύπανση με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας να εκδώσει οδηγίες προς τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν δύο άνδρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι ευτυχώς νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνολικά κάηκαν περί τους 5.000 τόνους πλαστικού και άλλων υλικών, όπως λάστιχα, μετασχηματιστές, μηχανήματα και χαρτί, που υπήρχαν εντός και εκτός του εργοστασίου.

Σύμφωνα με το e-volos η άμορφη μάζα των χιλιάδων τόνων που δημιουργήθηκε συνεχίζει να σιγοκαίει, γεγονός που αφενός συνιστά αναγκαία την παρουσία στο σημείο των πυροσβεστικών δυνάμεων και αφετέρου συνεχίζει να ρυπαίνει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μάλλον από αμέλεια- στο εργοστάσιο πραγματοποιούνταν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης - γεγονός που εξετάζει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το σύννεφο πυκνού μαύρου καπνού, μάλιστα, που ειδικά τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της πυρκαγιάς ήταν εμφανές από το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και τις γύρω περιοχές, προκάλεσε μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση και οδήγησε τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας να εκδώσει οδηγίες προς τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: