27.5.13

Απίστευτο: Νησιώτες θα πληρώνουν ρεφενέ το μισθό ιδιώτη γιατρού...

euro-crimes.blogspot.gr
...ενώ η περιοχή δικαιολογεί  2 (κενές) θέσεις αγροτικών! ...
Ο λόγος, κανείς από τους νέο-καλομαθημένους γιατρουλάκους,  δεν επιθυμεί να κάνει το αγροτικό του σε τουριστικό νησί, που άλλοι (Ευρωπαίοι) θα "σκότωναν" να περάσουν μερικές μέρες.
Κατά τ΄άλλα, οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν το θράσος να ...

μιλάνε  για μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νεοεισερχόμενους στο κλάδο τους. Μάλλον όλοι προτιμούν τα μεγάλα νοσοκομεία , με τα μεγάλα ...envelopes...
Δείτε το  ρεπορτάζ από το skopelosonline.gr
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους κατοίκους της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος Σκοπέλου,η έλλειψη αγροτικού ιατρού στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας, με αποτέλεσμα να αναζητούνται τρόποι για την εξεύρεση λύσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής να συγκαλέσει γενική συνέλευση στην Γλώσσα την επόμενη εβδομάδα, με την συμμετοχή και των κατοίκων του Νέου Κλήματος, προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις στις οποίες προσανατολίζεται ο ίδιος.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σκοπέλου «θα ερωτηθούν οι κάτοικοι εάν προτίθενται να συνδράμουν την προσπάθεια μόνιμης εξασφάλισης γιατρού, για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος, με κάποια μορφή διαχείρισης ιατρικών υπηρεσιών». Στην παρούσα η πρόταση διερευνάται από νομικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτή στην πράξη.
Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Μιχελή, στόχος είναι η εξασφάλιση της στέγης και της μισθοδοσίας ιατρού, με την συνεισφορά των κατοίκων, εφόσον βεβαίως το επιθυμούν, προκειμένου να υπάρχει γιατρός σε μόνιμη βάση στην συγκεκριμένη περιοχή.
Η πρόταση που διατυπώνει ο Δήμαρχος Σκοπέλου είναι καινοτόμα, ενώ όπως επισημαίνει ο ίδιος «έχουμε φτάσει πλέον σε οριακό σημείο και γι’ αυτό τον λόγο θα ερωτηθούν οι κάτοικοι εάν είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν την προσπάθεια, αφού εξετάσουμε προηγουμένως το νομικό πλαίσιο».
Παρά το γεγονός ότι είχαν προβλεφθεί δύο θέσεις αγροτικών γιατρών στο Περιφερειακό Ιατρείο της Γλώσσας, είχε καλυφθεί για κάποιο διάστημα η μια εκ των δύο, η οποία είναι και πάλι κενή. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την πρόσφατη προκήρυξη του αρμόδιου Υπουργείου, η οποία είχε ως στόχο την κάλυψη της μιας θέσης αγροτικού που έμεινε κενή. Η καταληκτήρια ημερομηνία της προκήρυξης ήταν η προχθεσινή, αλλά δυστυχώς, όπως προαναφέρθηκε, κανένας αγροτικός ιατρός δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.
  Στο μεταξύ, για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων μετακινείται μια φορά την εβδομάδα ιατρός από το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται, προς όφελος του τοπικού πληθυσμού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι κάτοικοι της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος, απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μιχελής, υπογραμμίζει ότι «είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και ο μόνος τρόπος για να υπάρχει σε μόνιμη βάση ιατρός στην Γλώσσα, είναι να καλυφθούν εκ των ενόντων, από τους κατοίκους δηλαδή, τα έξοδα που απαιτούνται». Ο Δήμαρχος Σκοπέλου τονίζει για μια ακόμη φορά ότι «θα ερωτηθούν οι κάτοικοι εάν προτίθενται να συνδράμουν οικονομικά προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος».
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι δεκάδες γυναίκες της Σκοπέλου και της Σκιάθου έσπευσαν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις στη κινητή μονάδα που επισκέφτηκε χθες τα δύο νησιά, με πρωτοβουλία της τρίτης υγειονομικής περιφέρειας. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο γεγονός και προσέθεσε ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, στην οποία ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες γυναίκες».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: