1.4.13

Φτώχυνε η Αθήνα...



Οι εκδόσεις και το «Βιβλιοπωλείον της Εστίας» έχουν ταυτιστεί εν πολλοίς με τους περισσότερους από τους κλασικούς συγγραφείς μας.
Τα ιερά τέρατα της ελληνικής λογοτεχνίας. Η «Εστία» ωστόσο έδωσε και συνεχίζει να δίνει βήμα και... σε νέους ταλαντούχους συγγραφείς. Ενας από αυτούς είναι και ο αναγνωρισμένος πλέον Χιώτης συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης, που στο άκουσμα του κλεισίματος του ιστορικού βιβλιοπωλείου έσπευσε να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Σήμερα έμαθα μια είδηση που ανέμενα κάμποσον καιρό αλλά δεν την είχα συνειδητοποιήσει, μάλλον την απόδιωχνα από το μυαλό μου μέχρι να συμβεί, μήπως και τελικά αλλάξει η κατάσταση.

Εκλεισε το «Βιβλιοπωλείον της Εστίας». Οι σπάνιες επισκέψεις μου στην Αθήνα θα είναι πλέον φτωχότερες. Είχα ένα απάγκιο στην καρδιά της πόλης και τώρα πρέπει να συνηθίσω στην ιδέα πως δεν υπάρχει πια. Πως δεν θα ξανανέβω τη Σόλωνος ώς εκεί, διότι τίποτα δεν θα είναι όπως το άφησα την τελευταία φορά που πήγα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Το «Βιβλιοπωλείον της Εστίας» προσωπικά με σημάδεψε. Κι ας το γνώρισα ουσιαστικά στην τελική του ευθεία. Η κυρία Μάνια διάβασε πρώτη απ' όλους τον «Ανάμιση Ντενεκέ» μου και ήταν εκείνη που με τίμησε, έναν άγνωστο μεταξύ αγνώστων, που δεν είχε καμιά σχέση ώς τότε με τους λογοτεχνικούς κύκλους, προτείνοντας στην κόρη της Εύα, τη διευθύντρια των εκδόσεων, την έκδοση του βιβλίου.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: