18.4.13

Λαφαζάνης: «Τα μνημόνια δεν θα ανασταλούν, θα καταργηθούν»...

Αναστολή ή κατάργηση του μνημονίου; Πραγματικό ή πλασματικό το δίλημμα το θέμα είναι ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να απαντήσουν στον πιο δρόμο θέλουν να ακολουθήσουν για να βρεθούν στην εξουσία.
Η αναφορά περί...
αναστολής του μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist αιφνιδίασε και τους πιο ψύχραιμους συνομιλητές του οι οποίοι αντελήφθησαν ότι βρίσκονται πλέον κοντά στην τελική πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση της χώρας και η οποία έχει τίτλο «να σωθεί η Ελλάδα μέσα στο ευρώ».

Γεγονός είναι πάντως είναι ότι μετά τα όσα συνέβησαν στην Κύπρου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν το σχέδιο Β το οποίο θα έχουν έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.

Εάν μάλιστα προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτη δύναμη και κυβέρνηση κάνοντας κάποιες συμμαχίες θα πρέπει να έχει διασφαλίσει τον τρόπο που θα ξεκινήσει τις συνομιλίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Η αυτόματη κατάργηση του μνημονίου όπως φαίνεται είναι μια κίνηση υψηλού ρίσκου και γι αυτό τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν και άλλες σκέψεις όπως την προσωρινή αναστολή προκειμένου να υπάρξει μια βάση συζήτησης.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από την διατύπωση της λέξης αναστολή ήταν αναμενόμενος ωστόσο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι πίσω από την υπέρ προβολή του θέματος κρύβεται το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά της προβλήματα που δεν είναι αλλά από το νέο χαράτσι και την αύξηση της ανεργίας.

Υποβάθμιζαν ακόμα την δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το μνημόνιο όχι μόνο θα καταργηθεί, αλλά θα πάει και στα σκουπίδια. "Τα μνημόνια δεν θα ανασταλούν, θα καταργηθούν.

Θα παταχθούν στον κάλαθο των άχρηστων. Τα περάσανε πραξικοπηματικά σε μια νύχτα" είπε ο αρχηγός της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημείωναν ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν είπε τίποτα διαφορετικό από την ουσία που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του και η οποία έλεγε ότι τα μνημόνια θα πρέπει να καταργηθούν στην πράξη...

Παναγιώτης Βασιλάκης
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: