1.3.13

Προ των πυλών της συμφωνίας Cosco, Hewlett-Packard και ΤΡΑΙΝΟΣE...

Υπογράφεται στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συμφωνία των Cosco, Hewlett-Packard και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διακίνηση εμπορευμάτων της Hewlett-Packard από το ...
λιμάνι του Πειραιά προς τις αγορές της Ευρώπης.

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις για τη συμφωνία βρισκόταν η ολοκλήρωση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής ( μήκους 17 χλμ) Ικόνιο-Θριάσιο, που θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Η νέα γραμμή εγκαινιάστηκε την Πέμπτη, με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ετών, από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη.

Για πολύ σημαντική εμπορευματική γραμμή, «που θα κάνει το λιμάνι του Πειραιά να πετάει» έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Εν τω μεταξύ, φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν εισαγωγές στην Ελλάδα, με σκοπό την προώθησή των εμπορευμάτων σε άλλα μέλη της Ε.Ε. ή και σε τρίτες χώρες, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομιών, που εγκρίθηκε την Πέμπτη κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι εν λόγω επιχείρησες δεν θα καταβάλουν ΦΠΑ κατά την εισαγωγή των προϊόντων, αλλά αυτός θα παρακολουθείται έως τον τελικό προορισμό τους....
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: