31.3.13

Οι απολύσεις του (γόνου) Κυριάκου και η αντίδραση του (κρατικοδίαιτου) Μανώλη...




Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με το δημοσιογραφικό κλισέ, άναψε η χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι η... κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως διαπραγματευτική κίνηση έναντι της τρόικας προκειμένου να «κερδίσει» σε άλλα μέτωπα όπως η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ή τα κόκκινα δάνεια.

«Αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στην φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα «κόκκινα» δάνεια» υποστήριξε, συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ.

Και βέβαια ακολούθησαν οι αντιδράσεις. Αν και η θέση Μητσοτάκη δεν είναι νέα, καθώς και στο παρελθόν έχει κάνει λόγο για απολύσεις στο Δημόσιο, ήταν αρκετή για να αναζωπυρώσει παλαιές «πολιτικές αγάπες» όπως αυτή με τον πρ. Βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Μανώλη.
Ο συνδικαλιστής, που πλέον συμμετέχει στη Νέα ΜΕΡΑ του Χρ. Ζώη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου, υπενθυμίζοντας ότι ως γόνος πολιτικής οικογένειας έχει ευθύνη για τον υπερπληθυσμό στο Δημόσιο αλλά και θέτοντας το ερώτημα πού, στον ιδιωτικό τομέα, έχει εργασθεί ο υιός Μητσοτάκη. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ούτε και ο Μανώλης εργάστηκε στον ιδ. τομέα, πλην του τότε δημόσιου ΟΤΕ όπου και έκανε χρήση όποιας δυνατότητας του έδινε η συνδικαλιστική και ασφαλιστική νομοθεσία. Ωστόσο, η αντιπαράθεση έχει ενδιαφέρον και, δεδομένα, θα έχει και συνέχεια…



matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: