31.3.13

Ο ένας για το γόητρο, ο άλλος για τους βαθμούς...



Το προτελευταίο ντέρμπι της σεζόν δίνει ο Ολυμπιακός σήμερα (19.30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι αυτό παρουσιάζει μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Οι... γηπεδούχοι έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα θα παίξουν για το γόητρο, τον κόσμο τους αλλά και με μοναδικό στόχο να τερματίσουν με νίκες το φετινό πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, οι Θεσσαλονικείς, πέρα από το γόητρο που πάντα αποτελεί κίνητρο σε αυτά τα παιχνίδια και για τους δύο, έχουν ανάγκη και τους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνει να τερματίσει δεύτερος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφήνοντας τελικά πίσω του τον Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα το σημερινό παιχνίδι αποτελεί και ένα κρας τεστ για τον ενισχυμένο με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου ΠΑΟΚ.

Σχεδόν πλήρης ο Ολυμπιακός

Ο Μίτσελ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του τραυματία Ιμπαγάσα, ενώ εκτός αποστολής άφησε τον Σιόβα. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τους Παπαδόπουλο και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, τον Χολέβα στο αριστερό της άκρο, τον Παπάζογλου στο δεξί, τους Φέισα και Μανιάτη στα αμυντικά χαφ, τον Μοδέστο (ή τον Φουστέρ) λίγο πιο μπροστά και στην τριάδα της επίθεσης τους Αμπντούν, Βλαχοδήμο και Τζιμπούρ, ο οποίος είχε σκοράρει στο ισόπαλο 1-1 του πρώτου γύρου στην Τούμπα.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 18 παίκτες που είναι ο Μέγιερι, Κάρολ, Αμπντούν, Κοντρέρας, Τζιμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Γκρέκο, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου και Βλαχοδήμος.

Με απουσίες ο ΠΑΟΚ

Με πέντε απουσίες ταξίδεψε στην Αθήνα η αποστολή του ΠΑΟΚ, η μία εκ των οποίων- αυτή του Λάζαρ- άλλαξε τα πλάνα του Γιώργου Δώνη για την ενδεκάδα. Ο Ρουμάνος προοριζόταν για την αρχική ενδεκάδα, ωστόσο μία ίωση τον έθεσε νοκ άουτ. Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν οι Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμάλο και Κωνσταντινίδης.

Ο προπονητής του «δικεφάλου» θα παρατάξει ένα αρκετά επιθετικό σχήμα, καθώς παρτενέρ του Κάτσε στα αμυντικά χαφ θα παίξει ο Λόρενς, στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Καμαρά και Ολίσε και επιθετικό δίδυμο οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης με τον τελευταίο να παίζει λίγο πιο πίσω.

Όσο για την άμυνα δεν υπάρχουν εκπλήξεις, με τους Κατσουράνης και Σίλντενφελντ να είναι οι δύο στόπερ, ο Λίνο και ο Αποστολόπουλος αριστερά και δεξιά οι ακραίοι και κάτω από τα δοκάρια ο Ιτάνζ.

Στην 19μελή αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Ιτάνζ, Γλύκος, Γιακουμής, Αποστολόπουλος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Ιντζίδης, Κάτσε, Φωτάκης, Κίτσιου, Βούκιτς, Καμαρά, Λόρενς, Ρομπέρ, Ολίσε, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) με βοηθούς τους Λεωνίδα Φραγκιαδάκη (Δωδεκανήσου) και Χρήστο Σωτηρόπουλο (Αχαΐας), ενώ τέταρτος θα είναι ο Κώστας Ιωαννίδης (Αργολίδας).

Καντονά και… Σαββίδης στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Υψηλές παρουσίες θα υπάρχουν σήμερα στα επίσημα του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο σπουδαίος Ερίκ Καντονά, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα, θα παρακολουθήσει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, ενώ στις σουίτες που παραχώρησε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ στους φιλοξενούμενους θα βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου», Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα με τη χθεσινή του επίσκεψη στο ξενοδοχείο της αποστολής του ΠΑΟΚ έδειξε ότι το σημερινό παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο.


woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: