30.3.13

Χρυσή Αυγή: Θανατική ποινή για «αλλοδαπούς δολοφόνους»...


Τέσσερις δεκαετίες έχουν περάσει από την τελευταία εκτέλεση θανατοποινίτη στην Ελλάδα, ωστόσο η Χρυσή Αυγή, ζητά απερίφραστα, και μάλιστα μέσα στο Κοινοβούλιο, την επαναφορά της, ειδικά για «αλλοδαπούς δολοφόνους».

Σε ερώτηση χθες στη Βουλή για...
το ζήτημα επανεξοπλισμού των σωμάτων ασφαλείας και απαλλαγής από τους «αλλοδαπούς εγκληματίες», προέβησαν στο συγκεκριμένο αίτημα.

Σύμφωνα με την επίκαιρη ερώτηση «Οι αλλοδαποί δολοφόνοι έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ζούγκλα και το κράτος αδυνατεί να τους αντιμετωπίσει. Απαιτείται άμεσος εξοπλισμός των σωμάτων ασφαλείας με πολεμικά όπλα ικανά να αντιμετωπίσουν τις πάνοπλες συμμορίες των αλλοδαπών εγκληματιών. Εγκληματιών που μετά από μάχες συλλαμβάνονται για να αφεθούν σύντομα ελεύθεροι (γεωργιανός δολοφόνος των ανδρών της ΔΙΑΣ) ή να δραπετεύσουν και να συνεχίσουν να δολοφονούν εν ψυχρώ αθώους συμπολίτες μας (αλβανοί από φυλακές Τρικάλων). Το αίτημα επαναφοράς της θανατικής ποινής για τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ».

Η θανατική ποινή επίσημα στη χώρα μας, δια νόμου απαγορεύτηκε το 1993, με μοναδική εξαίρεση τα στρατιωτικά εγκλήματα σε περίοδο πολέμου, ενώ η τελευταία εκτέλεση θανατοποινίτη χρονολογείται την Παρασκευή 25 Αυγούστου του 1972, όταν εκτελέστηκε ο Βασίλης Λυμπέρης γιατί έκαψε ζωντανούς, τα δυο του παιδιά, την γυναίκα του και την πεθερά του...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: