31.3.13

«Δεν έπεισε» ο Ολάντ το 68% των Γάλλων...

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν έπεισε την πλειοψηφία των Γάλλων. Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP, που δημοσιεύτηκε στη... Le Journal du Dimanche (JDD), το 68% των ερωτηθέντων τόνισε ότι ο Ολάντ «δεν ήταν πειστικός». Μόνο ένα 32% βρήκε ότι ο γάλλος πρόεδρος ήταν «πειστικός», μόνο το 38% είπε πως συμπέρανε ότι ο πρόεδρος «ακούει τους Γάλλους» (το αντίθετο έκρινε το 62%) και μόλις το 30% βρήκε ότι ήταν «καθησυχαστικός» (το αντίθετο εκτίμησε το 70%).

Παράλληλα, το 61% θεωρεί πως ο Ολάντ φάνηκε «αποφασιστικός» (αντίθετη άποψη εξέφερε το 39%), το 52% «ειλικρινής» (αντίθετη άποψη εξέφρασε το 48%) και το 51% «θαρραλέος» (αντίθετη άποψη διατύπωσε ένα 49%).

Ειδικότερα, όσον αφορά στα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο γάλλος πρόεδρος, οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο Ολάντ «δεν ήταν πειστικός» όσον αφορά τις προσπάθειες μείωσης της ανεργίας (70%), τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος διαμέσου της περιστολής των δημοσίων δαπανών (66%), θέματα δημοσιονομικής πολιτικής (65%) και σε ό,τι αφορά την Ευρώπη (63%).

Αντιθέτως ο Ολάντ εμφανίστηκε «πειστικός» όταν αναφέρθηκε στη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι (69%), στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της υιοθεσίας παιδιών από μέρους ομόφυλων ζευγαριών (51%), αλλά και στο θέμα των συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων (49%), σύμφωνα με την έρευνα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την 29η Μαρτίου σε δείγμα 573 ατόμων, που δήλωσαν ότι παρακολούθησαν —εν μέρει ή ολόκληρη— τη συνέντευξη του Ολάντ, μέρος ενός ευρύτερου δείγματος 1.054 ανθρώπων 18 ετών και άνω.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: