31.3.13

Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες από πυρκαγιά στο Παρίσι...

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε ένα παλαιό κτίριο του... προαστίου του Παρισιού, Ομπερβιλιέ.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που ανακοινώθηκε, οι νεκροί ανέρχονταν σε δύο, αλλά ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του στη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο στο οποίο είχε εισαχθεί.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Ένας κάτοικος μίλησε σε δημοσιογράφους για ρίψη ενός «κοκτέιλ μολότοφ» κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού ανάμεσα σε κατοίκους του κτιρίου. Ωστόσο η υπόθεση αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχές.

Την ίδια ώρα, ορισμένες μαρτυρίες έκαναν λόγο για επικινδυνότητα του επταώροφου κτιρίου. Ωστόσο η υπουργός Στέγασης της Γαλλίας Σεσίλ Ντιφλό, η οποία μετέβη στον τόπο της τραγωδίας, το χαρακτήρισε μεν «παλαιό», καθώς χρονολογείται από τη δεκαετία του '20, αλλά σημείωσε ότι δεν δείχνει να παρουσιάζει κάποιον ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας.

Ο ένας από τους νεκρούς εγκλωβίστηκε στις φλόγες στον τρίτο όροφο του κτιρίου, ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε πηδώντας από το παράθυρο, στην προσπάθειά του να γλιτώσει.

Τρεις ή τέσσερις κάτοικοι του κτιρίου πήδηξαν από το παράθυρο για να γλιτώσουν από την φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Περίπου 60 άνθρωποι βρίσκονταν στο κτίριο τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, γύρω στις 22:10 μ.μ. τοπική ώρα (περίπου 23:10 ώρα Ελλάδος), στον τρίτο όροφο και εξαπλώθηκε γρήγορα στον τέταρτο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σχεδόν διακόσιοι πυροσβέστες έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 23:45 μ.μ. τοπική ώρα (περίπου 24:45 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: