1.2.13

Και εγένετο “Ελληνοχριστιανικός Φιλελευθερισμός”...


Πολύ συζητάμε τον τελευταίο καιρό για το τι δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μετά την τριετή, διαρκή, οικονομική καταιγίδα η οποία την έχει ρίξει στα βράχια. Μιλήσαμε για το τέλος της μεταπολίτευσης, για το παλιό που πεθαίνει και για το νέο που δεν έχει ακόμα γεννηθεί. Πολλοί...
αρθρογράφοι εδώ έχουν αναφερθεί στην ανάγκη μιας νέας κοινωνικής ανασύνθεσης η οποία θα έχει ως φορέα μια νέα κεντροδεξιά, πατριωτική, κοινωνική και φιλελεύθερη. Άλλοι, σε άλλους χώρους, υποστηρίζουν ότι ο δρόμος πρέπει να είναι σοσιαλιστικός, κοινωνικός και πατριωτικός. Ο εξωλέστατος, προσφάτως αφορισθείς με διαδικτυακό συνοδικό, αρθογράφος Σωτήρης Μητραλέξης, έχει πολλές φορές γράψει για τα χαρακτηριστικά του Νέου που κατά την άποψή του πρέπει να προτάξει η Κεντροδεξιά. Το ίδιο και ο Μ. Οδυσσέας, ο Κώστας Ροδινός, ο Akenaton αλλά και πολλοί σχολιαστές έχουν διατυπώσει ζείδωρες προτάσεις για το θέμα.

Λοιπόν, έχω να κάνω μια ρηξικέλευθη πρόταση η οποία μου ήρθε στο νου μετά το έσχατο άρθρο του αδελφού εν Χριστώ Σωτήρη Μητραλέξη. Παρατήρησα ότι υπάρχει έντονη ανάγκη στο ποίμνιο της Δεξιάς ενός εθνάρχη με τον φλογερό αλλά και συνάμα παρηγορητικό λόγο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου αλλά και με την αμετακίνητη πατριωτική στάση του τεθνεώτος Τάσσου Παπαδόπουλου. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Και οι δύο αναπαύονται, ελπίζω εν ειρήνη, στην αγκαλιά του Δημιουργού.

Γι’ αυτό, λοιπόν, προτείνω στον Πρωθυπουργό να αφήσει για λίγο την καθημερινή ενασχόληση με τα βαρετά διοικητικά καθήκοντα (να τρέχει δηλαδή να συντονίσει τον Λιβιεράτο, τον Μουσουρούλη και τον Τσαυτάρη) και ας γραφτεί στη Ριζάρειο. Θα λάβει ταχύρρυθμα μαθήματα περί τα ιερατικά και τα θεολογικά και θα βρεθεί μια νομική φόρμουλα τέλος πάντων-η πατρίδα βρίσκεται εν κινδύνω – να αναλάβει με συνοπτικές διαδικασίες Αρχιεπίσκοπος. Ο Ιερώνυμος θα παραχωρήσει, για όσο χρειαστεί, τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και θα αναλάβει πάλι μετά το πέρας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι δίνεται η καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Ο Σαμαράς είναι πατριώτης και καλός χριστιανός. Μπορεί να δράσει και ως πολιτικός ηγέτης με τον πατριωτικό του λόγο αλλά και με τη δύναμη του Θεού και την αγάπη του χριστεπώνυμου πλήθους μπορεί να λειτουργήσει και παρηγορητικά στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας, αφού ο Στουρνάρας θα αναλάβει και το παγκάρι. Έτσι δε θα υπάρχει και το πλαστό πρόβλημα διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους αφού το κράτος θα αγκαλιάσει την εκκλησία. Και με αυτό τον τρόπο θα ενοποιήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας και συνεπώς θα μπορεί να διαπραγματευτεί από καλύτερη θέση με την Τρόϊκα.

Επειδή, όμως, χρειαζόμαστε μια σύνθεση για αυτή την δράση η οποία θα συνθέτει όλη αυτή την προσπάθεια, υπάρχει κι εδώ λύση. Ελληνοχριστιανικός Φιλελευθερισμός. Ο Ροδινός με μεγάλη γνώση του κλασικού φιλελευθερισμού και ο Μητραλέξης (παρόλο που βρίσκεται σε υποχρεωτική αργία) με βαθειά γνώση ορθόδοξης παράδοσης θα συνθέσουν το μανιφέστο της νέας ιδεολογίας. Έτσι, με τον Ρώουλς στο ένα χέρι και τον Μάξιμο τον Ομολογητή στο άλλο, θα πορευτούμε σε νέους δρόμους οι οποίοι θα οδηγήσουν στην πολυπόθητη Ανάσταση του Έθνους.

Προτείνω επίσης να χειροτονηθεί αρχιμανδρίτης ο Χρύσανθος και πρωτοσύγκελος ο Φαήλος, γιατί δεν μπορεί ο προκαθήμενος να ασχολείται με όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Ο Χρύσανθος θα αναλάβει ρόλο κατηχητικό του νέου δόγματος ενώ ο Φαήλος με το λόγο του, πύρινη ρομφαία, θα κηρύττει από άμβωνος κάθε Κυριακή τη Φιλελεύθερη Αγάπη. Θα εκδοθεί και νέο περιοδικό, ο Φιλελεύθερος Σωτήρ, με διευθυντή το Μικρό Οδυσσέα και αρχισυντάκτη τον Akenaton. Αριστερό και Δεξιό Ψάλτη θα χορηγήσει το Antinews. Η ταπεινότης μου προσφέρεται ως ιεραπόστολος στο Νησί των Βροχών και της Ομίχλης. Ανάλογο ιεραποστολικό έργο μπορεί να αναλάβει ο Ιαπετός στο Βερολίνο καθώς και άλλοι Απόστολοι του Antinews ανά την Οικουμένη.

Βοήθειά μας. Αμήν.

Γ. Φ
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: