1.2.13

Παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών με τρακτέρ στην εθνική οδό...


Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα καθορίσει την περαιτέρω στάση τους...
Εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής οι αγρότες, καθώς δεν έχει ακόμη δοθεί ουσιαστική λύση στα αιτήματά τους, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί τους. Παράλληλα, τα τρακτέρ συνεχίζουν τα μπλόκα σε ...
διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, κομβικό σημείο για τις περαιτέρω εξελίξεις αποτελεί η σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη με τη συμμετοχή του υπoυργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και του αναπληρωτή υπουργού Μ. Χαρακόπουλου εξετάστηκαν και κάποια αιτήματα των αγροτών που μέχρι τώρα δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Στο τραπέζι βρίσκεται το κατά πόσο μπορεί να παραταθεί το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των αγορών για μία διετία, αλλά και το θέμα με τα εκπρόθεσμα δάνεια των αγορών από την παλαιά ΑΤΕ.

Την Πέμπτη προκλήθηκε νέα ένταση στο μπλόκο της Νίκαιας στην Λάρισα μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι αγρότες επιχείρησαν για άλλη μια φορά, πεζή και με τα τρακτέρ, να φτάσουν στην νέα εθνική οδό.

Οι αστυνομικοί, μέσα από τα χωράφια, προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αλλά μια ομάδα των αγροτών κατάφερε να φτάσει στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού.

Τελικώς οι αγρότες, που ζητούσαν να τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν συνέλευση πάνω στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού, υπαναχώρησαν και επέστρεψαν στο μπλόκο της παλαιάς εθνικής οδού.

Εκτός από τη Λάρισα, συγκεντρώσεις τρακτέρ γίνονται και στη Λαμία (Δημογιάννης), στη Θήβα (90ό χιλιόμετρο), στην Κουλούρα (Ημαθία), στις Σέρρες, στη Δράμα και σε κάποια χωριά κυρίως της Βόρειας Ελλάδας...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: