29.1.13

Στην Goldman Sachs αναθέτει η Ρωσία τη βελτίωση της εικόνας της στο εξωτερικό..




Την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs προσέλαβε η Ρωσία για να την βοηθήσει να βελτιώσει την εικόνα της μεταξύ των ξένων επενδυτών και των οίκων αξιολόγησης, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Βεντομόστι.

Η ... τράπεζα επενδύσεων υπέγραψε ένα πρωτόκολλο συμφωνίας με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και το ρωσικό Ταμείο για τις Άμεσες Επενδύσεις, επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος της Goldman Sachs, η οποία δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η τράπεζα θα αναλάβει την επικοινωνία με τους επενδυτές και θα συμμετέχει στις παρουσιάσεις και στις περιοδείες στο εξωτερικό, εξηγεί η ρωσική εφημερίδα Βεντομόστι, επικαλούμενη τον υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Σεργκέι Μπελιάκοφ.

Ο τελευταίος διαβεβαίωσε πως η Μόσχα συνεχίζει εξάλλου τις προσπάθειές της για να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα. Όμως «προς το παρόν δεν ενημερώνουμε αρκετά αποτελεσματικά τους επενδυτές για της ενέργειές μας» δήλωσε εκτιμώντας πως οι πρόοδοι της χώρας δεν προβάλλονται αρκετά.

Η Ρωσία, η οποία προεδρεύει φέτος της G20, εξακολουθεί να δυσκολεύεται να πείσει τους ειδικούς, παρά τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία.

Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (Ελβετία) πως η χώρα κατέγραψε το 2012 άνοδο του ΑΕΠ της κατά 3,5%.

Το ρωσικό χρέος ανέρχεται περίπου στο 11% του ΑΕΠ, ποσοστό ασήμαντο σε σχέση με αυτό των περισσότερων δυτικών χωρών.

Εντούτοις η Ρωσία αξιολογείται με ΒΒΒ από τον οίκο Standard and Poor's και με Baa1 από τον Moody's. Πριν αυξηθεί η βαθμολογία της, η χώρα πρέπει να προβεί σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της.

Σύμφωνα με τον Τσαρλς Σεβίλ του Fitch, τον οποίο επικαλείται η Βεντομόστι, η Ρωσία πρέπει να απαλλαγεί από την ακραία εξάρτησή της από τους υδρογονάνθρακες, να μειώσει τον πληθωρισμό της, να αυξήσει την παραγωγικότητά της και να συνεχίσει την ιδιωτικοποίηση των στοιχείων του ενεργητικού της.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: