19.1.13

Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων ζητεί ο Π.Λαφαζάνης...

«Ώρα για δεύτερη ριζοσπαστικοποίηση»....
Για άμεση απαλλαγή της χώρας «από την τροϊκανή 'νεοαποικιοκρατία' και η ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων» μιλάει ο κοινοβουεύτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης λαφαζάνης σε...
άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

Περιγράφοντας μια κυβέρνησης της Αριστεράς, αναφέρει ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί άμεσο έκτακτο πρόγραμμα αντιστροφής των υφεσιακών τάσεων, τόνωσης της οικονομίας και των λαϊκών εισοδημάτων.

Αυτό θα γινόταν, συνεχίζει, με την ανάληψη δύο επιλογών: την άμεση εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την εφαρμογή ταχύρρυθμων ριζοσπαστικών μέτρων για την ανασυγκρότηση και την αποδοτική λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου μαζί με το πέρασμα σε εθνικό έλεγχο των πλέον στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι έχει κάνει θετικά βήματα στην κατεύθυνση της κατάκτησης της ιδεολογικής, πολιτικής και πολιτιστικής ηγεμονίας αναδεικνυόμενος σε ρόλο μάχιμης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συνεχίζει: «Ως ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε, όμως, σε ένα οριακό και ίσως το πλέον κρίσιμο σημείο, όπου η προοδευτική ανατροπή για μια κυβέρνηση της Αριστεράς απαιτεί να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη λυσσώδη αντίδραση του ελληνικού και του ευρωπαϊκού κατεστημένου, να προωθήσουμε την επιτυχή αναζωογόνηση του κοινωνικού πεδίου με νέους μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες και να προσδώσουμε μια νέα δυναμική στην πολιτική και εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.

» Όλα τούτα προβάλλουν την ανάγκη ενός άμεσου σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στην καρδιά του θα έχει μια νέα δεύτερη ριζοσπαστικοποίηση. Μια δεύτερη ριζοσπαστικοποίηση, πολιτική, προγραμματική, ιδεολογική και πολιτιστική, με πραγματικά σύγχρονους και αυθεντικά εργατικούς, λαϊκούς και κοινωνικούς όρους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: